Backdrop
  • Entisen tiimikaverinsa tulilinjalle joutunut LoL-huippu vastaa rajuihin syytöksiin – "Tämä on ollut todella loukkaavaa"
51411157354 a859010358 k

Kuva: Michal Konkol/Riot Games

EsportsLoL

Jaa

Entisen tiimikaverinsa tulilinjalle joutunut LoL-huippu vastaa rajuihin syytöksiin – "Tämä on ollut todella loukkaavaa"

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
sunnuntaina 28. marraskuuta 2021

Fnatic-pelaaja Elias Lipp lähti LoLin MM-turnauksesta vain tunteja ennen tiimin ensimmäistä peliä. Hänen entinen joukkuetoverinsa Adam Maanane latasi tällä viikolla saksalaista kohtaan kovia syytöksiä, jotka Lipp nyt kiistää.

Mainos
Mainos

Euroopan League of Legends -skeneä kuohuttanut kohu on saanut jälleen uuden käänteen. Tilanteen käynnisti tällä viikolla Fnaticin jättänyt ranskalaispelaaja Adam "Adam" Maanane, joka ampui täyslaidallisen kohti Fnatic-pelaaja Elias "Upset" Lippiä Twitter-tilillään.

Lipp aiheutti pahennusta LoL-piireissä pelin MM-kisojen alkaessa, kun hän poistui turnauksesta ilman varoitusta vain tunteja ennen Fnaticin ensimmäistä ottelua. Maananen tulikivenkatkuinen päivitys syytti saksalaispelaajaa tiimin hylkäämisestä syyttä sekä selkäänpuukottamisestä, sillä Maananen mukaan Lipp oli yrittänyt hankkia potkuja hänelle sekä mid-pelaaja Yasin "Nisqy" Dincerille.

Hiljaiseloa sosiaalisessa mediassa viettänyt Lipp kiistää nyt entisen joukkuetoverinsa väitteet jyrkästi. Maanane väitti, että Lipp "karkasi" MM-kisoista vaimonsa luo, mutta saksalaispelaajan mukaan hänen entinen kollegansa valehtelee. Keskusteluita lähtöön johtaneista "vakavista lähipiirin ongelmista" käytiin Lippin mukaan noin kaksi viikkoa.

– Se, että kerroin muka tiimilleni viimeisenä, että vaimollani on paha olla ja minun pitää lähteä on yksinkertaisesti vale. Jaoin joukkueeni kanssa sen syvän kivun ja surun, jota tuolloin koin, Lipp kirjoittaa Twitterissä.

Tarkkaa syytä lähdölleen, joka tapahtui vain tunteja ennen Fnaticin avauspeliä hän ei vieläkään kerro. Saksalaispelaaja toteaa kertoneensa syyn yksinomaan valmentaja Jakob "YamatoCannon" Mebdille sekä joukkueenjohtaja Javier "Dardo" Zafra de Jáudenesille. Muuten hän kertoo taustalta löytyvän hänen perhettään koskeva yksityisasia, josta hän ei jatkossakaan aio puhua.

Selkäänpuukotushuhujen suhteen Lipp pesee niin ikään kätensä. Maanane väitti omassa viestissään, että Lipp, joka yritti saada Barney "Alphari" Morrisin joukkueeseen ranskalaispelaajan tilalle. Lipp väittää, että Morris lähestyi häntä asiasta, ei toisin päin.

– Alphari [Morris] lähestyi minua aloitettuaan neuvottelut Fnaticin kanssa koska olemme entisiä joukkuetovereita ja ystäviä, joka on totta kai luonnollinen kehityssuunta jokaiselle mihinkään organisaatioon mielivälle pelaajalle, Lipp sanoo.

Lipp päättää kirjoituksensa toteamalla, että Maananen ulostulo oli hänelle todiste siitä, että päätös jättää tiimille kertomatta asioiden taustoja oli oikea.

– Halusin vain jakaa tämän toivoen, että pienempi määrä ihmisiä käyttäisi tätä tilannetta tehdäkseen ikäviä asioita ja että he voisivat ymmärtää näkökulmani ja sen, että kaikilla on oikeus yksityisyyteen ja heitä ei pitäisi tuomita niin rankasti puhtaan pahoin aikein esitetyn spekulaation perusteella, Lipp kirjoittaa.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop