Backdrop
 • Tietoa Assembly-tapahtumasta vanhemmille

Tietoa Assembly-tapahtumasta vanhemmille

Asuuko taloudessanne pieni tai vähän isompikin gamerin tai koodarin alku, joka tahtoo tulla Assemblyille?  Olet vanhempana saattanut kuulla tietokone- ja pelitapahtumastamme jo aiemmin. Haluat kuitenkin varmasti varmistaa, että Assemblyille tulevasta lapsestasi pidetään hyvää huolta. Olemme koonneet tälle sivulle tietoa Assemblyjen taustoista sekä ohjemateriaalia teille, taataksemme että lapsesi on hyvissä käsissä.

Jotta lapsellanne olisi mahdollisimman mukavaa ja turvallista tapahtuman aikana, käykää tämä materiaali yhdessä läpi ja pitäkää se käsillä tapahtuman ajan.

Mikä on Assembly?

Assembly on Suomen suurin digitaaliseen kulttuuriin ja taiteeseen keskittyvä tapahtuma, mutta myös tietokonefestivaali. Tapahtumassa on digitaalisen taiteen ja kilpailunäytösten lisäksi tarjolla pelaamista, e-urheilukilpailuihin osallistumista, musiikista nauttimista, seminaareja, webbisurffailua, EXPO-alueen aktiviteetteja kuten arcadepelejä sekä erinäisten digitaalisen maailman ja kulttuurin edustajien pisteitä ja paljon muuta. Monia tietokoneisiin ja pelaamiseen liittyviä asioita voi tehdä myös kotona, mutta se on merkittävästi hauskempaa kavereiden kanssa, etenkin kun samalla pääsee tapaamaan tuhansia muita samoista asioista pitäviä.

Ensimmäinen Assembly järjestettiin koululla Kauniaisissa vuonna 1992 ja se houkutteli yli 700 kävijää. Tämän jälkeen Assembly on kasvanut yli 10 000 kävijän ja 3000 tietokoneen festivaaliksi, joka järjestetään kaksi kertaa vuodessa Summer- ja Winter-tapahtumina. Summer-tapahtumissa nähdään laaja kattaus digitaalisen taiteen kilpailuja eli demokompoja, joihin jokainen halukas voi osallistua. Winter-tapahtuma puolestaan keskittyy enemmän pelaamiseen, joskin molempien tapahtumien ohjelmakattaus on aina laaja ja monipuolinen.

Pitkän historiansa ja laaja-alaisen aihepiirinsä johdosta Assemblyt houkuttelevat myös laajaa kävijäkuntaa:

 • Vanhempia IT-alan ammattilaisia, joilla on demoscene- tai Assemblytaustaa (yleensä 18-40 -vuotiaita)
 • Aktiivisia digitaalisen taiteen luojia (13-30+)
 • Striimaajia
 • Tietokonepelaajia (12-25+)
 • Digitaalisesta kulttuurista ja taiteesta kiinnostuneita (13-50+)a
 • Muita tietokoneharrastajia (12-50+)

Nuorimmat vierailijamme ovat noin 10-vuotiaita ja vanhimmat yli 50-vuotiaita. Tapahtumaan ei ole ikärajoja, mutta suosittelemme, että alle 13-vuotiaat eivät tule tapahtumaan yksin. 7-vuotiaat  ja sitä nuoremmat lapset pääsevät tapahtumaan ilmaiseksi vanhempien kanssa viikonloppu- tai päivälipulla


Miten saamme kaiken tavaran tuotua tapahtumapaikalle?

Joka vuosi tapahtumaan saapuminen aiheuttaa enemmän tai vähemmän ruuhkatilanteita, sillä joudumme tarkastamaan kaikkien saapujien tavarat kiellettyjen esineiden varalta. Toivomme kaikilta tulijoilta kärsivällisyyttä. Varatkaa saapumiseen riittävästi aikaa, suosittelemme mahdollisuuksien mukaan saapumaan hieman myöhemmin kuin heti ovien auetessa. Myöhäisempi saapuminen on ruuhkan välttämisen kannalta parempi vaihtoehto.

Vanhemmat voivat tuoda lastensa tavaroita sisään ja auttaa pakkaamaan niitä pois ilman tapahtumalippua. Tapahtumapaikalle ei kuitenkaan saa jäädä oleskelemaan. Ovilla on tarjolla rajallinen määrä rullakoita tavaroiden siirtämiseen. Saapumisen yhteydessä tapahtumapaikalla on kattava opastus toimintatavoista, sekä useita Assemblyn edustajia avustamassa teitä kaikissa tilanteissa.


Onko Assemblyilla turvallista?

Kyllä, Assembly on todella turvallinen tapahtuma. Vaikka meillä on joka vuosi tuhansia kävijöitä ja tietokoneita samassa paikassa, varkaustapauksia tai muita hätätapauksia on ollut hyvin vähän.

Assemblyt turvallisena ympäri vuorokauden pitää:

 • Ammattitaitoinen ja kokenut ensiapuhenkilöstö, joka on valmiina sairaustapauksien varalta
 • Koulutettu turvahenkilökunta yhteistyössä tapahtumapaikan ammattilaisten kanssa
 • Koulutettu vapaaehtoisyhteisö vastuussa tapahtuman käytännöistä ja siitä, miten toimia hätätilanteissa
 • Koulutetut häirintäyhdyshenkilöt, jotka puuttuvat mahdollisiin häirintä- tai kiusaamistapauksiin sekä epäasialliseen käytökseen

Tapahtumapaikalla on henkilökuntaa ja järjestyksenvalvojia ympäri vuorokauden.  Henkilökunta ja vapaaehtoiset ovat kokeneita ja ystävällisiä ammattilaisia, jotka auttavat tilanteessa kuin tilanteessa.

Assembly noudattaa turvallisten tapahtumien määritelmiä. Koulutamme kaikki vapaaehtoisemme näiden periaatteiden mukaisesti, minkä lisäksi meillä on paikalla myös turvallisuusalan ja ensiavun ammattilaisia varmistamassa kaikille turvallisen vierailun.

Vaikka järjestäjämme pyrkivät tekemään parhaansa, jokainen vierailija on viime kädessä itse vastuussa omasta terveydestään ja omaisuudestaan. Joten käy seuraava lista lapsesi kanssa läpi, että hän osaisi pitää huolta tavaroistaan ja itsestään:

 •  Arvokkaita tavaroita (tietokoneet yms) – Arvotavaroita ei missään vaiheessa tulisi jättää ilman valvontaa. Tapahtumapaikalla on mahdollisuus erilliseen maksulliseen tavarasäilytykseen, mutta hyvä olisi, jos kaverit katsoisivat tavaroiden perään aina kun lapsesi poistuu paikaltaan. Vaikka varkaustapauksia on historiallisesti hyvin vähän, suosittelemme silti kannettaville tietokoneille esimerkiksi Kensington-lukkoa.
 •  Nukkuminen – Nukkuminen on tarpeen, jotta lapsesi välttyy onnettomuuksilta ja pystyy pitämään paremmin hauskaa ystäviensä kanssa. Tarjoamme valvotut nukkumatilat kävijöillemme. Nukkumatilaan voi tuoda oman, maksimissaan 80cm leveän patjan. Vähintään tyyny, makuupussi ja makuualusta on hyvä pakata mukaan.
 •  Ruokailu – Muistuta lastasi syömään riittävän usein ja monipuolisesti. Suosittelemme omien välipalojen sekä uudelleentäytettävän juomapullon mukaan ottamista. Tapahtumapaikalla ja sen ympärillä on laaja valikoima ruokapaikkoja, jotka ovat pääosin auki vain päiväsaikaan.
 •  Säännöt – Tutustu tapahtuman sääntöihin ja käy ne läpi lapsesi kanssa ennen tapahtumaa. Jos lapsesi on tapahtumassa ensimmäistä kertaa, tutustukaa huolella sekä partyoppaaseen sekä tapahtumapaikan tietoihin. Näin varmistat että lapsesi tietää miten tapahtumassa toimitaan tilanteessa kuin tilanteessa.
 • Vakuutus – Tarkista vakuutusyhtiöltäsi mahdolliset toimintatavat henkilö- tai tavaravahinkojen varalta.
 • Ongelmien ratkaiseminen – Jos lapsesi ajautuu minkäänlaisiin ongelmiin, ottakaa ensin yhteyttä Assemblyn henkilökuntaan, joko puhumalla jollekulle järjestäjistä (Organizer), tulemalla Infodeskille, lähettämällä sähköpostia tai soittamalla meille. Autamme mielellämme kaikenlaisten ongelmien ratkaisemisessa.

Miten saan parhaiten yhteyden lapseeni tapahtuman aikana?

Mikäli lapsenne ei vastaa puhelimeen tai muuhun sovittuun yhteydenottovälineeseen, olettehan yhteydessä Infodeskiin. Konepaikan ostaneet voidaan paikantaa hallista paikkanumeron avulla, paikkanumeron löydätte lippujen tilausvahvistuksesta.

Jos lapsellanne on matkapuhelin, on sen käyttäminen kuitenkin todennäköisesti paras tapa saada hänet kiinni tapahtuman aikana.

Assemblyn yhteystiedot löydätte koostetusti täältä.


Assembly
Footer Backdrop