Backdrop
  • Cosplay­kilpailun tuomaristo esittäytyy
Cosplay

Jaa

Cosplay­kilpailun tuomaristo esittäytyy

tiistaina 13. syyskuuta 2022

Assembly Winter 2023

Assembly Winter 2023 tapahtuman cosplaytuomaristo esittäytyy!

Sivun sisältö

Hellunen

“Hei kaikki!

Olen harrastanut cosplayta kohta 15 vuotta. Sinä aikana on tullut tuomaroitua useasti erilaisissa tapahtumissa ja olen cosplay- kisoissa edustanut Suomea SM-titteliä kantaneena vuonna 2016 Nordic Cosplay Championship-finaaleissa Ruotsissa, sekä Cosplay World Masters-finaaleissa Portugalissa. Arvokisojen karsinnoista Suomessa löytyy myös useampi sijoittuminen ja viimeisimpänä suorituksena on 1.sija Assembly Summerien 2019 ja 2022 kisoista.
Nykyään suurin osa tekemistäni asuista on niin uusista kuin vanhoistakin peleistä, mutta tilaustyöt pitävät huolen siitä että asuja tulee tehtyä laidasta laitaan.

Puvuissa kiinnitän huomiota toki pieniin yksityiskohtiin, mutta huoliteltu, hyvin mitoitettu ja laadultaan tasainen kokonaisuus on kaiken A ja O.

Onnea kaikille kisaan! Odotan innolla millaista pukuloistoa nähdään uudistuneessa kilpailussa ^^”

Kuvaaja: Janne “sir_peltzi” Peltonen

Mourumaru

“Hei vain!

Olen Mourumaru, jo 13-vuotisen historian omaava cosplay harrastaja. Asuja on tullut tehtyä laidasta laitaan jo yli 100, ja pienen tauon jälkeen määrä toivon mukaan pikkuhiljaa yhä kasvaa.

Pukukisoista on kokemusta niin kisaajana, kuin tuomarina. Sijoituksia on tullut niin parikisassa, yksilökisassa, kuin jopa kaappicosplaykisassa, eli vähän kaikennäköisiä saavutuksia. Esitys puoli on minulle vähän vähemmän tuttua kummaltakin kantilta, joten odotan innolla saavani senkin tuomarointi kokemuksien kirjoon.

Itse pidän asuissa siitä, miten kaikki osat luovat kokonaisuuden ja hahmo ikään kuin herää henkiin. Minulle tärkeää on hyvä silmä materiaaleissa, väreissä ja siluetissa, yksityiskohtia ja siisteyttä unohtamatta. Kun asuaan kantaa ylpeydellä, siitä välittyy paljon iloa eteenpäin, joten hyvä asenne on myös tärkeä!

Toivon rutkasti onnea kaikille kisaan, nauttikaa päivästä ja kisaamisesta niin paljon kuin suinkin voitte!”

Kuvaaja: Biffe

Regzo

“Hei! Olen Regzo, cosplay-harrastaja Helsingistä. Pidän erityisesti videopeleistä ja mangasta, päivisin teen työkseni ohjelmointia ja iltaisin taas cosplay-asuja. Olen tehnyt pukuja tätä kirjoittaessa reilusti yli vuosikymmenen ja suuntaudun etenkin hahmoihin joiden juuret ovat animessa sekä aasialaisissa videopeleissä. Kisoja sijoituksineen on kertynyt useampi, olin myös edustamassa Suomea vuoden 2015 Nordic Cosplay Championships-finaaleissa Ruotsissa ja cosplaytuomarointia olen tehnyt useassa eri tapahtumassa. Cosplayssa itselleni on tärkeintä aidon sekä intohimoisen fanituksen ilmaisu, sillä jokainen valitsemani hahmo on itselleni jollain tapaa hyvin tärkeä.

Ompelen pukujani varten toki paljon, mutta kuluneiden vuosien aikana olen teknisenä ihmisenä suuntautunut etenkin proppiosien askarteluun. Olen päässyt ajan mittaan testaamaan monenlaisia tekniikoita sekä työvälineitä, minkä vuoksi olen kiinnostunut myös sinun pukusi ei-ommeltavista osista. Kiinnitän myös huomiota värivalintoihin sekä niiden toimivuuteen keskenään. Kuulen myös mielelläni hahmovalintasi taustoista ja siitä mikä inspiroi tekemään nimenomaan tämän puvun ja mitä haluat tuoda hahmosta esille lavaesityksessäsi. Erityisen hauskaa on jutella koko pitkän puvun- sekä esityksen tekoprosessisi edesottamuksista, luovista ratkaisuista ja onnistumisista, sillä jokainen kisaaja on nähnyt suuren vaivan luomuksensa eteen. Tervetuloa siis tuomarihuoneeseen ja onnea kaikille kisaan!”

Kuvaaja: Alexandriel Photography
Kuvan käsittely: Regzo cosplay


Assembly
Footer Backdrop