Assembly Organizingissa näkyy 30 vuoden historia tietokonetapahtumien järjestämisessä – kapinallisesta unelmasta yhdeksi Euroopan suurimmista tietokonefestivaaleista.
Muutaman Rebels-ryhmän jäsenen visio johti ensimmäisiin partyihin koulussa Kauniaisissa. Ensimmäinen pääjärjestäjä, Meegosh, sai tämän 700 kävijän partyn tapahtumaan yhdessä kolmen demogroupin kanssa – Rebels, Complex ja Future Crew.
Ensimmäisen ASSEMBLYn jälkeen on tapahtunut paljon, mutta perusajatus pysyy – saada samanmielisiä ihmisiä kerääntymään yhteen paikkaan, pitää huoli että kaikki toimii hyvin, käydä mahtavia kilpailuita ja kaikesta huolimatta nauttia tapahtumasta huolimatta 70 tunnin hullusta työrupeamasta. =)
Alussa ryhmät jakoivat järjestämisvastuun osa-alueet keskenään – yksi ryhmä vaikkapa hoiti grafiikkakompot ja toinen piti kahvilaa. Tämä perinne jatkui muutaman vuoden ajan.
Vuonna 1995 järjestäjäporukka kasvoi huomattavaa tahtia partyn suosion myötä ja päätti erikoistua järjestämään demopartya varsinaisen demotuotannon sijaan.
Samaan aikaan järjestäjäporukkaan liittyi ihmisiä, jotka eivät varsinaisesti kuuluneet mihinkään demoryhmään. Tiimin kasvaessa se tarvitsi oman identiteetin, ja syntyi ASSEMBLY Organizing eli tuttavallisemmin AsmOrg.
Myös taloudelliset panokset kasvoivat samaa tahtia, minkä vuoksi ASSEMBLY Organizing järjestäytyi voittoa tavoittelemattomaksi yritykseksi nimeltä Assembly Organizing Oy. Yhtiö on siitä asti toiminut sponsoriemme ja alihankkijoidemme luotettavana sopimuskumppanina.
Telia Companystä tuli Assembly Organizing Oy:n enemmistöomistaja kesällä 2018. Tavoitteena on kasvattaa ASSEMBLYä ja Telian peleihin ja esportsiin liittyvää liiketoimintaa.
Telian omistuksessa ja koronapandemian alla vuonna 2019 Assembly laajensi toimintaansa pelaamisen ja e-urheilun sisällöntuotantoon sekä verkkosisältöihin. Vuonna 2021 Assembly julkaisi uuden sisältöalustan, Assembly Hubin ja yhteisön assembly.org-osoitteessa. Assembly pysyy yhä Suomen johtavana e-urheilun ja pelaamisen sisältöjen tuottajana tuoden katsojille useita tuotantoja kuten Telia Esports Series (CS:GO), eLiiga (NHL), eFutisliiga (FIFA), Telia Masters (LOL).
Lisäksi Assembly Studios tuottaa monenlaista pelaamiseen liittyvää YouTube- ja TV-sisältöä kuten Kannetusta Kantajaksi, Kaksinpeli, Pin punk gg, ja Lyhyesti. YouTube-tuotannot löytyvät täältä.
Assembly tuottaa useita white-label-tuotantoja maailmanlaajuisesti merkittäville pelaamisen brändeille Helsingissä sijaistevasta studiostaan. Vuonna 2022 Assemblyllä on hallussaan hyvin kattava ratkaisu suomalaisen peliyleisön tavoittamiseksi – niin verkossa kuin livenäkin.
Vuonna 1995 järjestäjäporukka koostui noin 60-80 henkilöstä, kun taas nykypäivänä ASSEMBLY Organizingiin kuuluu yli 400 vapaaehtoista. Tämä erilaisista taustoista tulevien järjestäjien joukko työskentelee läpi vuoden varmistaakseen, että ASSEMBLY-tapahtumat ovat juuri niin upeita kuin niiden odotetaan olevan.
ASSEMBLYstä tuli myös symboli demoskenen avautumiselle yleisön suuntaan. Tämä ei olisi ollut mahdollista ilman 60 hengen vahvuista AssemblyTV-tiimiä, josta löytyy hyvin vahvaa asiantuntemusta ääni- ja videotuotannossa kuten myös näyttelijäntyössä ja journalismissa.
ASSEMBLYssä ei ole kyse pelkästään demoskenestä. ASSEMBLY on paikka, jossa digitaalinen kulttuuri ja elämäntapa esittäytyy. Demojen lisäksi ASSEMBLY sai puolia, joista tuli vakituinen osa partyjä: musiikki, nörttiurheilu, robosota ja seminaarit. Erityisesti pelaamisesta tuli erottamaton osa ASSEMBLYä, mikä lopulta johti toisen tapahtuman – ASSEMBLY Winterin – perustamiseen nimenomaan pelaajia ajatellen.
90-luvun alkupuolella kukaan ei uskaltanut edes uneksia, että ASSEMBLYstä tulisi näin pitkäikäinen menestys. Kiitos tästä kuuluu kaikille yli 500:lle järjestäjälle. He ovat olleet mukana täydellä sydämellä tekemässä jokaisesta ASSEMBLYstä ikimuistoisen. Alkuperäiset pääjärjestäjät Abyss ja Pehu ovat vilpittömän kiitollisia kaikesta näiden vuosien aikana saamastaan tuesta.