Backdrop
20201212-eliiga-finaali-0501-artuzio
EsportseLiigaTelia Esports SeriesNHL22NHL

Jaa

eLiigan playoffsit alkavat - Löytyykö Tapparalle haastajaa?

Janne Tarvonen - perjantaina 7. tammikuuta 2022

Playoffsit ovat ovella! eLiigan Playoffsien 1. kierros pelataan perjantaina kello 16.00 alkaen. Tästä käynnistyy konsolikiekon hurja alkuvuosi, jonka päätteeksi ratkaistaan seuraava eLiigan mestari.

Mainos
Mainos

Löytyykö tänä vuonna Tapparalle haastajaa? Kirvesrinnat olivat viime kaudella suvereeni mestari meritoituneiden Arttu “Artuzio” Mustilan ja Erik “Eki” Tammenpään johdolla, mutta tällä kaudella kaksikko pelaakin eri puolilla. Mustilan jatkaessa vakuuttavasti runkosarjan läpi edelleen Tapparan väreissä, Tammenpää edustaa nyt Pelicansia, joiden turkoosinutussa kausi on sujunut varsin mukavasti. Nuori ja nälkäinen Niklas “NikkeDangles” Tukiainen HIFK:n ohjaksissa dominoi tänä vuonna runkosarjaa ja hänessä saattaakin olla haastajan ainesta. Huomenna pelattavalla Playoffsien 1. kierroksella ratkaistaan HIFK:lle sekä Tapparalle vastustajat semifinaaleihin, jotka pelataan lauantai-illasta alkaen.

Playoffsien 1. kierroksen välienselvittelystä voidaan ennakoida todella tiukkaa vääntöä. Ensimmäisessä otteluparissa kohtaavat Ilves ja JYP, kun taas toisessa parissa vastakkain asettuvat TPS ja SaiPa. Turkulaisten Roope “pikkuroger” Bergström oli runkosarjan päätteeksi aavistuksen muita edellä, päättäen 28 pelin rypistyksen 49 pisteeseen ja jääden ainoastaan pisteen päähän viimeisen suoran Playoffs-paikan lunastaneesta KooKoosta. Muut 1. kierroksen joukkueet päätyivät tasapisteisiin ja paremmuus ratkaistiin siis lopulta maalierolla.

Mielenkiintoa Playoffsien otteluparien ennakointiin tuo aina edellisten keskinäisten kohtaamisten tarkastelu, ja nopealla vilkaisulla voimme todeta Ilves-JYP-otteluparin kallistuvan jyrkästi tupsukorvien suuntaan. Ilveksen Tomi “Tomboo-_-” Laitinen hallitsi täysin keskinäisiä otteluita, voittaen runkosarjan kohtaamiset 6-0 ja 7-2. Vaikka keskinäisistä otteluista on jo kulunut aikaa, voidaan todeta, että Juuso “juusoskari” Laukkanen JYP-ohjaksissa on nyt todella kovan haasteen edessä, ja pelityyliä täytyy muokata mikäli hurrikaanilauma mielii tästä vielä jatkoon ponnistaa.

TPS ja SaiPa vuorostaan kohtasivat runkosarjan viimeisellä kierroksella, joten Turkulaisten 5-2 ja 6-1 voitot ovat edelleen tuoreessa muistissa. Tulosten perusteella ottelusarjasta voidaan niinikään ennakoida TPS:n voitonkulkua, mutta ei pidä vähätellä Lappeenrannan oman pojan Kristian “Krisutus_” Räsäsen mahdollisuuksia yllättää. Playoffseissa tehdään kuitenkin täysin uutta tarinaa, ja ensimmäisen kauden pettymyksen jälkeen tahtotila on varmasti näyttää mihin kyvyt todellisuudessa riittävät. 

Kuten todettu, niin 1. kierrokselta etenevät joukkueet saavatkin neljännesfinaaleissa vastaansa todelliset mestarisuosikit HIFK:n ja Pelicansin, kun taas toiset otteluparit tässä vaiheessa ovat Tappara-Ässät ja Sport-KooKoo. Molemmilta pareilta on odotettavissa todella tiukkaa vääntöä. Tappara onnistui kääntämään molemmat runkosarjan kamppailut Ässien Teemu “Teemuyy” Polttilaa vastaan voitoiksi. Ässien lievästä hallinnasta huolimatta Tapparan viimeistely oli niin kovalla tasolla, että voitto oli tosiasia. Sportin ja KooKoon välinen entinen Mestisklassikko onkin mielenkiintoinen pari. Pisteet jaettiin runkosarjassa tasan erittäin vaiherikkaiden otteluiden jälkeen. Nico “zNicoPS” Tuoreniemi on KooKoon ohjaksissa kärsinyt tasaisuuden puutteesta, mutta pystyy parhaimmillaan haastamaan jopa mestarisuosikit. Sportin Väinö “Pikkardz” Pikkarainen taas on puolestaan yllättänyt kilpailijat kovalla tasollaan ja on jo nyt nousemassa yhdeksi kauden sensaatioista.

Viikonloppuna on siis tarjolla reilusti konsolikiekkoa ja ennen kaikkea todella tiukkoja pelejä. Nähtäväksi jää, mitkä joukkueet lopulta raivaavat tiensä 14.1 pelattaviin semifinaaleihin, mutta selvää on, että ennakkosuosikin asemassa olevien HIFK:n ja Pelicansin haastamiseen tarvitaan venymistä.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop