Backdrop
  • Assembly Summer 2022 – 30-vuotisjuhlatapahtuma järjestetään elokuussa Helsingin Messukeskuksessa
summer_banneri_ilman_logoja
EventsASMS22

Jaa

Assembly Summer 2022 – 30-vuotisjuhlatapahtuma järjestetään elokuussa Helsingin Messukeskuksessa

torstaina 28. huhtikuuta 2022

Suomen suurin tietokone ja -digifestivaali Assembly Summer 2022 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 4-7.8.2022.

Mainos
Mainos

Suomen suurin tietokone ja -digifestivaali Assembly Summer 2022 järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 4-7.8.2022. Ensimmäinen Assembly-tapahtuma järjestettiin kesällä 1992, joten nyt on aika juhlia, kun tänä vuonna tapahtuma täyttää kunnioitettavat 30 vuotta. 30-vuotisjuhlatapahtuma tarjoaa kolme erillistä ohjelmalavaa, joista päälavalla nähdään Suomen suurin, 40 metriä leveä screen. Tapahtumassa painotetaan erityisesti demoscene-ohjelmistoa, joka esitetään tapahtuman päälavalla.

Demoscene-ohjelmiston osana nähdään runsaan kompokattauksen lisäksi mm. Shader Showdown -livekoodausturnaus, jossa kaksi kilpailijaa ottavat mittaa toisistaan reaaliaikaisessa koodaamisessa DJ-musiikin tahdissa. Päälavalla nähdään myös erittäin suosittu Cosplay-kilpailu sekä katsaus demoihin Assemblyn 30-vuotisen historian ajalta. Päälavan ohjelmiston ohella pelaamisen ystäviä hemmotellaan kahdella erillisellä esports-lavalla. Esports-ohjelmassa nähdään muun muassa 15 000 euron palkintopotin omaavan CS:GO Pro-turnauksen finaalipelit sekä Assembly Winter 2022 -tapahtumassa hitiksi muodostunut Assymylly-taistelupeliturnaus, nyt isompana kuin koskaan! Päiväkävijöitä ja tietokonepaikalla LAN-hallissa viihtyviä vieraita palvelee suuri EXPO-alue, jonka vetonauloina toimivat suuret Jimm's PC storen ja Gigantin pop-up myymäläosastot sekä useat muut näytteilleasettajat. EXPO-alueen yhteydessä nähdään myös seminaariohjelmaa ja tietoiskuja sekä erittäin suositut Sugoi-pelihallin Arcade-pelit.

30-vuotisen historian innoittamana Assembly tarjoaa kävijöille lisäksi I love 8-bit -retronäyttelyn, jossa on esillä tietokoneita ja pelejä vuosikymmenten takaa. Tapahtumassa tullaan myös näkemään erillinen ulkoalue virkistäytymiseen. – 30-vuotisjuhlatapahtuma on spektaakkeli, jossa haluamme kunnioittaa Assemblyn perinteitä mutta tuoda myös uutta ihmeteltävää yleisöllemme. Assembly on ollut aina digitaalisen teknologian suunnannäyttäjä ja haluankin lämpimästi toivottaa kaikki vanhat ja uudet Assykävijät tapahtumaan tutustumaan sekä historiaan että uusiin digitaalisiin trendeihin, kertoo Lassi Nummi, Assemblyn toimitusjohtaja. Tapahtumaan voi osallistua joko lunastamalla konepaikan koko nelipäiväisen tapahtuman ajaksi tai ilman konepaikkaa kävijälipulla. Lipunmyynti early bird -hinnoilla alkaa torstaina 28.4.2022 osoitteessa party.assembly.org ja tiketti.fi.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop