Backdrop
 • Info

Info

Siirry aiheeseen:


1. Mikä on ASSEMBLY?

Assembly on Suomen suurin tietokonefestivaali, jota on järjestetty jo 30 vuoden ajan. Nykyään Assembly järjestetään kaksi kertaa vuodessa, talvisin ja kesäisin.

Tapahtumassa on Suomen suurin LAN-alue, useita ohjelmalavoja sekä EXPO-alue, jossa on mukana yrityksiä ja järjestöjä näytteilleasettajina. Ohjelmistossa on erilaista tietokonekulttuuriin liittyvää puuhaa ja viihdykettä, erilaisia seminaareja, kilpailuja ja samanhenkisten ihmisten kohtaamista. Assemblyilla pelataan, tavataan kavereita, seurataan ohjelmaa, osallistutaan siihen ja peliturnauksiin sekä tutustutaan näytteilleasettajien osastoihin. 

Tapahtumaan myydään kahdenlaisia lippuja: konepaikkalippuja pelaajille ja kävijälippuja päivä- tai viikonloppukävijöille, jotka eivät tuo mukanaan omaa pelikonetta. Konepaikoille saa tuoda joko tietokoneen tai pelikonsolin. Lisää lipuista löydät täältä.

Olemme koostaneet tietopaketin vanhemmille, joiden lapset osallistuvat tapahtumaan.


2. AUKIOLOAJAT JA ALUE

ASSEMBLY Summer 2022 järjestetään 4.-7.8. Helsingin Messukeskuksessa.

Tapahtumaan myydään kahdenlaisia lippuja: konepaikkalippuja pelaajille ja kävijälippuja päivä- tai viikonloppukävijöille, jotka eivät tuo mukanaan omaa pelikonetta.

Tapahtuman ovet aukeavat torstaina 4.8. klo 12.00 ja sulkeutuvat sunnuntaina 7.8. klo 16.00. Tapahtuma on avoinna 24 h vuorokaudessa. Useamman päivän lippuihin kuuluu myös yöpymismahdollisuus Messukeskuksen tiloissa. LAN-alue on avoinna 24 h vuorokaudessa konepaikkalipun haltijoille, mutta Expo-alue suljetaan yön ajaksi.

EXPO-ALUE on auki seuraavasti:

 • To 4.8. klo 12.00 – 23.00
 • Pe 5.8. klo 11.00 – 23.00
 • La 6.8. klo 11.00 – 23.00
 • Su 7.8. klo 11.00 – 14.00

Löydät EXPO-alueen myyjät omalta koontisivultaan.


3. SAAPUMINEN

ASSEMBLY Summer 2022 järjestetään hyvät kulkuyhteydet omaavassa Messukeskuksessa Helsingin Pasilassa. Paikalle pääset Pasilan asemalle saapuvilla lähi- ja kaukojunilla, raitiovaunulinjoilla 7,9 ja 2 sekä useilla busseilla (esim. 59, 69, 506, 510). Juna-asemalta  Messukeskukseen on matkaa n. 500 metriä. Hyödynnä tarvittaessa HSL:n reittiopasta päästäksesi perille.

Pyörätelineet sijaitsevat Messukeskuksen pääsisäänkäynnin eli eteläisen sisäänkäynnin edustalla. Lähimmät kaupunkipyörien asemat sijaitsevat Rautatieläisentorilla ja Veturitorilla. Taksiasema sijaitsee Messukeskuksen pääsisäänkäynnin edessä.

Tapahtumaan on kaksi erillistä sisäänkäyntiä.

 • Kävijät, joilla on konepaikkalippu, kulkevat sisään tapahtuman Pohjoiselta sisäänkäynniltä Messukeskuksen takaa (Ratapihantie 17). Huomioithan, että oven läheisyyteen ei saa pysäköidä autoa. Lyhytaikainen pysähtyminen tavaroiden purkua varten on kuitenkin mahdollista. 
 • Päivä- tai viikonloppukävijät, joiden lippu ei sisällä konepaikkaa, käyttävät Messukeskuksen pääsisäänkäyntiä eli Eteläistä sisäänkäyntiä. (Messuaukio 1)

Vanhempi saa tulla saattamaan konepaikalle tulevan lapsen, ja auttaa tätä purkamaan tavaransa turvallisesti konepaikalle. Myös poislähdön häämöttäessä vanhempi saa tulla auttamaan pakkauksessa ja lastauksessa. Muissa käynneissä tapahtuma-alueella vanhemmalla tulee olla tapahtumaan oma lippu.


4. PYSÄKÖINTI

Konepaikkalipun haltijoille suositellaan pysäköintiä Messukeskuksen parkkitaloon eli Messuparkkiin. Messuparkista pääset kävellen LAN-alueen sisäänkäynnille eli Pohjoiselle sisäänkäynnille Ratapihantie 17-osoitteeseen. Päiväkävijöille suositellaan pysäköintiä Messukeskuksen Siipi-parkkiin, josta on lyhyt kävelymatka Messukeskuksen pääovelle eli Eteläiselle sisäänkäynnille osoitteseen Messuaukio 1. 

Pysäköinnin hoitaa Messukeskuksen oma parkkipalvelu, Assembly ei myy erillisiä parkkilippuja tapahtumaan. Suosittelemme pysäköinnin ostamista etukäteen. Assemblyn ollessa itsenäinen tapahtuma sitä ei löydy Messuparkin pysäköintilistasta. Messuparkin normaali pysäköintihinta on tästä huolimatta voimassa. Valitse ostaessasi vaihtoehto “Muu tapahtumien ulkopuolinen pysäköinti”.

Messukeskuksen tulo-ohjeet – Pysäköinti


5. RANNEKKEENVAIHTO JA LIPUNMYYNTI

Kaikki tapahtumaan myytävät liput ovat henkilökohtaisia ja ne vaihdetaan rannekkeeksi sisäänkäynneillä. Rannekkeilla pääsee kulkemaan tapahtumasta myös ulos ja takaisin sisään päivän aikana. Tapahtuman sisäänkäynneillä myydään päivä- ja viikonloppulippuja. Konepaikkalippuja myydään ainoastaan netissä. 

Sisäänkäynnillä tehdään turvatarkastus. Lisää tietoa kielletyistä esineistä täällä.

Vaihtamalla lippusi rannekkeeksi ennakkoon nopeutat sisäänpääsyäsi tapahtumaan. Rannekkeiden ennakkovaihto tapahtuu Kauppakeskus Triplan Telia-kaupassa tapahtumaviikolla:

Ma 1.8. klo 15-19

Ti 2.8. klo 15-19

Ke 3.8. klo 15-19

Ennakkoon rannekkeensa vaihtaneille tarjolla myös lisäetuna Telian juomapullo!

Kävijät, jotka ovat valinneet lipun toimitustavaksi Kivra-applikaation, voivat käyttää rannekkeenvaihdossa nopeampaa Kivra Fast Lanea. Kivran ladanneille on tapahtumassa myös muita etuja. KIVRA Fast Lanen kautta saapuvat saavat etuna Kivran juomapullon sekä hiirimaton jo ovella. Kivra Fast Lane sijaitsee molemmilla tapahtuman sisäänkäynneillä.


6. RAVINTOLAPALVELUT JA RUOKA

Messukeskuksen tasokkaat ravintolapalvelut palvelevat kaikkia tapahtuman kävijöitä kaikkina tapahtumapäivinä. Olemme koostaneet teille aukiolevien ravintoloiden ja kahviloiden tiedot tälle sivulle.


7. NUKKUMINEN, SAUNA JA SUIHKUT

Kävijöillemme, joilla on joko konepaikkalippu tai koko viikonlopun kävijälippu, olemme varanneet mahdollisuuden yöpyä sekä käydä peseytymässä ja saunassa Messukeskuksen tiloissa. Nukkumiseen on käytössä halli 2, johon kulku tapahtuu Expo-alueen takana sijaitsevan 4.2-oven viereisistä portaista. Nukkumishallia vartioi erillinen henkilökunta, joka myös opastaa turvallisuudessa kyseenomaisella alueella. Voit tuoda nukkumista varten maksimissaan 80 cm leveän patjan. Patja saa olla sähköllä täytettävä, tällöin täyttö ja tyhjennys hoidetaan nukkumishallin ulkopuolella. 

Suihkut löydät nukkumishallin 2 yhteydestä ja ne ovat käytössäsi 24 h vuorokaudessa.

Saunatilat löytyvät Messukeskuksen viereisen  Holiday Inn -hotellin 2. kerroksesta.  Hotelliin pääsee kulkemaan ulkokautta. Saunat ovat avoinna kävijöille torstaista lauantaihin klo 12.00-17.00.

Muistathan ottaa mukaan oman pyyhkeen ja peseytymisvälineet.


8. ESTEETTÖMYYS

Tapahtumamme on täysin esteetön. Jokaiseen halliin ja tilaan on mahdollista päästä myös pyörätuolilla. Tiloista löytyy esteettömiä WC-tiloja.

Liikuntarajoitteisen avustaja pääsee ilmaiseksi sisään avustettavan asiakkaan kanssa.

Messukeskuksen parkkitiloissa saa pysäköidä ilmaiseksi tapahtuman aikana invaliditunnuksella. Invapaikan käyttäjän tulee käyntinsä yhteydessä ilmoittaa rekisterinumeronsa Messukeskuksen asiakaspalvelupisteeseen. 


9. TURVALLISUUS JA ENSIAPU

Meille on erittäin tärkeää, että tapahtumamme on turvallinen kaikille kävijöille. Tapahtuma on päihteetön. 

Tapahtumassamme työskentelee järjestyksenvalvojia, joiden tehtävä on pitää yllä kävijöiden turvallisuutta. Voit kääntyä järjestyksenvalvojien puoleen missä tahansa asiassa ja he auttavat parhaansa mukaan. Jos havaitset järjestyshäiriöitä tapahtumassamme, ota heti yhteys järjestyksenvalvojiin. Heidät tunnistat alueella keltaisesta liivistä.

Tapahtumassamme on ilmainen ensiapupäivystys 24 h vuorokaudessa. Ensiavusta vastaa koulutettu ensihoitaja. Ensiapupäivystäjän löydät tapahtuma-alueelta ja häneen saat yhteyden infopisteen tai järjestyksenvalvojien kautta.


10. KIELLETYT TAVARAT

 • Kaikenlaiset aseet – tämä kattaa myös “roolipeliaseet”, mikäli niillä voi satuttaa toista ihmistä
 • Teräaseet, kuten puukot
 • Leathermanit tai muut monitoimityökalut, joiden osana on veitsi (nämä luokitellaan teräaseiksi)
 • Ilotulitusvälineet tai muut räjähdysherkät aineet
 • Alkoholi ja huumausaineet
 • Reseptilliset lääkkeet, joihin sinulla ei ole reseptiä (resepti pitää olla mukana ja esittää pyydettäessä)
 • Laserosoittimet, laserkynät yms.
 • Savukoneet
 • Kuivajää
 • Potkulaudat, tasapainolaudat yms.
 • Isot kaiuttimet

Vuosien varrella tapahtumaan on yritetty tuoda mm. puinen nuija (metrin pitkä) sekä kaksiteräinen kirves, jotka todennäköisesti kuuluivat roolipeliin. Ole ystävällinen ja jätä tällaiset esineet kotiin.

Päihteet ja huumausaineet

Assembly on koko perheen tapahtuma, ja tämän johdosta täysin päihteetön. Päihteitä (alkoholi yms.) tai huumausaineita ei saa tuoda tapahtumapaikalle. Tapahtumaan ei myöskään pääse sisään päihtyneenä. Tupakointi tapahtumapaikan sisällä on kielletty. Pääsisäänkäynnin ulkopuolella on erillinen tupakointialue.


11. LÖYTÖTAVARAT

Tapahtumassa 24h vuorokaudessa toimiva infopiste kerää löytötavarat tapahtuman aikana. Voit myös tulla ilmoittamaan infodeskille, mikäli olet kadottanut omaisuuttasi tapahtuma-alueella. Otamme tällöin ylös yhteystietosi ja löytäessämme tapahtumassa kadottamasi tavaran, ollemme sinuun yhteydessä. 

Tapahtuman löytötavarat toimitetaan Löytötavarapisteeseen Helsingin Kamppiin. (HTP Palvelut). Otathan huomioon että prosessissa voi kestää kirjaamisen ja kuljetuksen johdosta. Lisätietoja löytötavaroiden tiedustelusta löydät löytötavarapisteen sivuilta.


12. HYVÄ KÄYTÖS & HÄIRINTÄYHDYSHENKILÖT

Jokainen on tervetullut Assyille omana itsenään. Tapahtumassamme ei sallita minkäänlaista syrjintää, epäasiallista käytöstä, kiusaamista tai häirintää. Mikäli havaitset epäasiallista käytöstä tai häirintää, käänny kenen tahansa järjestyksenvalvojan tai henkilökunnan edustajan puoleen matalalla kynnyksellä. 

Koulutetut häirintäyhdyshenkilöt päivystävät tapahtumassa paikan päällä ja verkossa sekä ovat tavoitettavissa tarvittaessa myös tapahtuman jälkeen. Häirintäyhdyshenkilöiden avulla haluamme madaltaa kynnystä ilmoittaa kohdatusta tai koetusta häirinnästä, jotta siihen on mahdollista puuttua. Häirintäyhdyshenkilöt toimivat häirintää kohdanneen tai kokeneen kuuntelijana ja auttajana kaikissa tapauksissa luottamuksellisesti. Heille voi myös mennä juttelemaan, vaikket olisi varma oletko kohdannut häirintää. Häirintäyhdyshenkilöt toimivat suomeksi ja englanniksi.

Tapahtuman häirintäyhdyshenkilöiden saat yhteyden seuraavasti:

Whatsapp: 040 5570484

Discord: ASSEMBLY HCR#6812

Paikan päällä: pyydä Infodeskiltä yhteydenottoa

Voit myös ottaa yhteyttä yksittäiseen häirintäyhdyshenkilöön Discordin kautta:

 • Richard Withers – Finnada#4545
 • Nikita Feldman – Spoke#3104
 • Inca Salomaa – Incamadonna#5803
 • Riikka Paksuniemi – Vauhtimeloni#1085
 • Taru Verkkonen – Tharlvend#4801

 

Tarvittaessa häirintäyhdyshenkilöt tarjoavat erillisen tilan rauhoittumista ja kahdenkeskistä keskustelua varten. Älä jää yksin, jos kohtaat häirintää. Jos olet epävarma siitä, oletko saattanut joutua häirinnän kohteeksi, voit olla yhteydessä häirintäyhdyshenkilöihin ja saada keskusteluapua.


13. IKÄRAJAT

Assembly on ikärajaton, koko perheen tapahtuma. Tapahtumamme suositusikäraja ilman vanhempiaan osallistuville nuorille on 13 vuotta. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät veloituksetta tapahtumaan lipun ostaneen vanhemman seurassa.


14. NARIKKA

Tapahtumamme kävijöitä palvelee narikka, joka on avoinna 24 h vuorokaudessa koko tapahtuman ajan. Narikan löydät eteläiseltä sisäänkäynniltä. Narikasta peritään maksu 2 €/käynti. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankkikortit sekä käteinen. 

Messukeskuksen aulatiloista löydät lisäksi maksullisia säilytyslokeroita, jotka toimivat käteisellä ja maksavat 2 €/kerta.

 


Assembly
Footer Backdrop