Backdrop
  • 50 000 dollaria visailussa voittanut striimaaja paljastui huijariksi
mizkif pääkuva

Kuva: Twitch / Mizkif

GamingLifestyleTwitchStriimaajat

Jaa

50 000 dollaria visailussa voittanut striimaaja paljastui huijariksi

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
keskiviikkona 27. huhtikuuta 2022

Huippusuositun Twitch-tähden Matthew "Mizkif" Rinaudon järjestämä Schooled-visailuohjelma sai dramaattisen käänteen.

Mainos
Mainos

Twitchin valtavirtaistumisen myötä lukuisat striimaajat ovat järjestäneet alustalla erinäisiä omia televisiohenkisiä ohjelmia. Perinteisten keskusteluohjelmien, sketsishow:den tai treffiohjelmien ohella suosiota ovat nauttineet myös visailut, jotka eivät rennosta hengestään huolimatta ole säästyneet draamalta.

Viimeisin esimerkki näistä kohuista on kuitenkin poikkeuksellisen härski. Twitchin suosituimpiin striimaajiin kuuluvan Matthew "Mizkif" Rinaudon järjestämän Schooled-visailun eilisessä erikoisjaksossa 50 000 dollarin pääpalkinnon voittanut Phil "EEvisu" Visu myönsi jälkikäteen huijanneensa tiensä voittoon.

Myös Smash Bros. -selostajanakin tunnetun Visun mukaan hän sai kaveriltaan vastauksen erääseen kysymykseen kesken ohjelman ja "sortui houkutukseen", mutta tuli sittemmin katumapäälle. Huijaaminen ei kuitenkaan todennäköisesti rajoittunut vain yhteen kysymykseen, sillä ainakin yksi Visun vääristä vastauksista oli revitty suoraan Google-haun ensimmäisestä tuloksesta.

Visun tunnustuksen myötä voittajaksi kruunattiin hopealle sijoittunut Emily "ExtraEmily" Chang, eikä Rinaudon OTK-organisaatio vaikuttanut lopulta pahastuvan huijaamisesta juurikaan.

– Kaikki tekevät joskus virheitä ja voi olla vaikeaa vastustaa kiusausta kun jotain näin isoa on panoksena. Kiitos, että olit rehellinen. Ei kanneta kaunoja ja kiitos, että tunnustit tekosi, toivotti OTK:n perustajajäseniin kuuluva Esfand Twitterissä.

Itse Rinaudo ei kuitenkaan ollut mielissään tapauksesta. Lähes heti jakson päätteeksi juontaja ilmoitti, ettei hän "jaksa enää" ohjelman järjestämistä. Rinaudo oli jo aiemmin ilmaissut turhautumisensa huijaamisen suhteen, sillä Schooled-sarja oli kärsinyt vastaavista ongelmista lähes koko olemassaolonsa ajan.

Siirry aiheisiin

AssemblyTelia
Footer Backdrop