Backdrop
New World logo kuva

Kuva: Amazon

GamingLifestyleMMONew WorldAmazonNvidia

Jaa

Amazonin hittipelissä piilee vaara – tietyt näytönohjaimet saattavat hajota pysyvästi New Worldia pelatessa

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
torstaina 7. lokakuuta 2021

Peli on väitetysti tuhonnut ainakin joitakin Nvidian GeForce RTX 3080- ja 3090-mallien näytönohjaimia.

Mainos
Mainos

Amazonin uutuus-MMO New Worldin julkaisu ei ole suuresta suosiostaan huolimatta ollut täysin mutkaton. Ominaisuuksiensa sijaan peli on haalinut enemmän huomiota etenkin käyttäjäruuhkan luomista jonoista, mutta nyt otsikoihin on noussut toinenkin ongelma.

Jo pelin betaversiossa eräät New Worldia testanneet henkilöt kertoivat, että heidän korkean suorituskyvyn Nvidia-näytönohjaimensa hajosivat peliä pelatessa. Tuolloin Amazon väitti New Worldin olevan turvallinen ja väitettyjä hajonneita näytönohjaimia oli yhtiön mukaan vain "muutamia".

Pelin täysversio julkaistiin viime viikolla, mutta esimerkiksi Reddit-keskusteluiden perusteella sama ongelma on edelleen olemassa. New World on väitetysti onnistunut hajottamaan ainakin EVGAn valmistamia GeForce RTX 3090- ja 3080-mallin näytönohjaimia. Myös joissain Gigabyten 3080 -malleissa on esiintynyt ongelmia pelin pyörittämisessä.

Hajoamiseen johtava ongelma vaikuttaa johtuvan sekä näytönohjaimista että pelistä. Teknologiatubettaja Jay "JayzTwoCents" Langevinin mukaan New World onnistuu jollakin tavalla nostamaan tiettyjen näytönohjaimien virranottoa ylitse kyseisen korttimallin kapasiteetin. Tästä syntyy hetkellisiä virtapiikkejä, jotka voivat nopeasti tehdä näytönohjaimesta käyttökelvottoman.

Langevinin kokeiden perusteella New World onnistuu jo pelin avausvalikossa nostamaan näytönohjaimen käyttämän wattimäärän selvästi ylitse niiden kestokyvyn. Ongelma kuitenkin on myös Langevinin mukaan rajoittunut lähinnä EVGA:n valmistamiin malleihin, sillä suurimmalla osalla kilpailevien valmistajien vastaavista RTX-näytönohjaimista ongelmaa ei esiinny hajoamiseen asti.

New Worldin aiheuttamasta mittavasta rasituksesta tietokoneelle suhteessa sen kohtuullisen mataliin järjestelmävaatimuksiin on esiintynyt jonkin verran keskustelua. Tällä erää peli ei kuitenkaan vaikuta olevan suoranaisesti ongelmien aiheuttaja vaan enemmänkin tekijä, joka tuo ongelmia esille valmiiksi viallisissa korteissa.

EVGA on aiemmin myöntänyt, että tietyissä yhtiön valmistamissa korteissa on esiintynyt heikosta laadusta johtuvia ongelmia, jotka ovat osittain johtaneet kyseisten kappaleiden hajoamiseen. Amazon itse väittää saksalaiselle Hardwareluxx-sivustolle lähettämässään tiedotteessa, että New World on edelleenkin pelaajille turvallinen ja ongelmat eivät johdu pelistä, vaan yksinomaan viallisista näytönohjaimista.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop