Backdrop
NHL 2020 EkiLaunch-0003

Kuva: ENCE

EsportsNHL

Jaa

Änärikuninkaalle kova tunnustus – Erik "EKI" Tammenpää on vuoden 2021 kilpapelaaja

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
tiistaina 11. tammikuuta 2022

Ansaittujen onnitteluiden ohella Tammenpään valinta on herättänyt kritiikkiä palkinnon jakavaa tahoa kohtaan, sillä voittajan ratkaisevasta äänestyksestä on linjauksella suljettu pois monia suomalaisia esports-huippuja.

Mainos
Mainos

NHL-jääkiekkopelisarjan historian menestyneimpiin pelaajiin kuuluva Erik "EKI" Tammenpää on valittu Urheilutoimittajain Liiton toimesta vuoden 2021 e-urheilijaksi.

Päättyneen vuoden aikana Tammenpäälle kertyi Euroopan mestaruus sekä pelin 1v1- että 6v6-sarjoista ja 6v6-tilan suomenmestaruus. Yksilöturnauksissa ENCEä ja joukkueturnauksissa Filadelphiaa edustavalta virtuaalikaukaloiden jyrältä löytyy tililtään myös aiempien EM-titteleiden ohella pelin MM-kultaa vuodelta 2018.

Tammenpäälle vuoden kilpapelaajan palkinto oli ensimmäinen laatuaan. Vuonna 2020 ensi kertaa jaettu palkinto päätyi myös NHL-pelaajan eli Arttu "Artuzio" Mustilan haltuun.

Ansaittujen onnitteluiden ohella Tammenpään valinta on kuitenkin herättänyt kritiikkiä pääasiassa palkinnon jakavaa tahoa kohtaan. Vastaavaa palkintoa toivottiin suomalaisten esports-menestyksen myötä vuosien ajan, mutta kansainvälisen urheilutoimittajien liiton AIPSin linjausten perusteella tunnustus voidaan myöntää vain urheilupelien pelaajille.

Linjauksen johdosta perinteiset huippusuositut esports-pelit, eli esimerkiksi Counter-Strike ja Dota 2 jäävät ulos äänestyksestä. Täten esimerkiksi vuoden 2021 Valorant-maailmanmestari Santeri "BONECOLD" Sassi, CS-tähti Aleksi "Aleksib" Virolainen tai Dota-legenda Topias "Topson" Taavitsainen eivät palkintoa voi voittaa.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop