Backdrop
  • Assembly Winter 2023 -ohjelmakatsaus
ASMS22-RIKUKYLÄ-5-edit
EventsASMW23

Jaa

Assembly Winter 2023 -ohjelmakatsaus

keskiviikkona 8. helmikuuta 2023

Talvilomalla 23.-26. helmikuuta Helsingin Messukeskuksessa järjestettävän tapahtuman ohjelmisto on julkaistu. Lue mitä tapahtuu ja missä!

Mainos
Mainos

Assembly Winter 2023 -tapahtuma on ikärajaton, Suomen suurin pelifestivaali, joka tarjoaa ohjelmistossaan monipuolisen pelaamisen lisäksi musiikkia, stiimaajia, cosplaytä, digitaidetta, seminaareja, ja vielä muutakin nähtävää ja koettavaa. Tapahtuma on nelipäiväinen, mutta ohjelma painottuu kolmeen ensimmäiseen päivään: torstaihin, perjantaihin, ja lauantaihin. Tällä kertaa joka päivälle on asetettu ohjelmaan jotain mahtavaa nähtävää. Liput tapahtumaan saa Tiketistä, ja ne alkavat 20 eurosta.

Torstai 23.2.

Torstain pääohjelma koostuu kahdesta musiikkikeikasta, kun lavalle astuvat ensin DAVI ja sitten Cledos. Kumpikin artisti edustaa trap-genreä kuuluu suosittuihin Töis- ja Vitunleija-kollektiiveihin. Näytettä esiintyjiltä saa DAVIN kappaleesta Rakastunu Ganstaa, ja Cledosilta kannattaa kuunnella kappale KILO, jossa mukana Gettomasa.

Muuta nähtävää tapahtuman ensimmäisenä päivänä on lavaohjelmistossa Restart-hankkeen seminaari, jossa keskustellaan pelaamiseen liittyvistä haastavista tilanteista sosiaalipsykologin johdolla. Lavalle nousee myös yleisöä aktivoiva Benchwarmers, jossa hassutellaan ja kisaillaan eri moninpelien parissa. Päytälätkän ystäville torstaina pelataan kaikille avoin hyvän mielen Assembly Casual -kilpailu.

Lanihallin puolella ensimmäiset konepaikallisille kävijöille tarkoitetut BYOC-pelikilpailut alkavat heti torstaina illalla ja jatkuvat aina lauantai-iltaan asti. Assygames, Nintendo, ja muut vapaata pelaamista kaikille kävijöille tarjoavat pisteet avaavat ovensa samaan aikaan tapahtuman kanssa torstaiaamuna.

Perjantai 24.2.

Perjantaina ohjelmisto sen kun paisuu, ja yleisö pääsee nauttimaan kovatasoisesta esports-viihteestä. Luvassa on Pelaajatcom Spring Series Showoff CS:GO-ottelu, jossa suomalainen HAVU ja karsintajoukkue JANO taistelevat rahapalkinnoista ja paikasta kansainväliseen turnaukseen. Virtuaalikiekon ystäville taas tarjoillaan Euroopan-mestaruusottelua, kun lavalla nähdään NHL 6v6 -pelin ECL-finaali. Illalla lavan valtaa musiikki, kun ensimmäistä kertaa yleisön edessä soittava Paulin pelivideoiden DJ Pauli heittää keikan.

Pelisisältöä on perjantaille rutkasti, kun päivällä nähdään KAMK.gg Valorant Influencer Showmatch, ja illalla taistelupeliturnaus Assymylly pääsee vauhtiin Guilty Gear -Strive- pelin otteluilla. Ennen CS:GO-ohjelmaa virittäydytään tunnelmaan Game of Minds -esports-dokumentin näytännöllä. Päytälätkän Suomen-mestaruusturnaus lähtee käyntiin perjantaina rookies-sarjalla.

Lauantai 25.2.

Lauantai on perinteisesti ollut Assemblyillä vilkas päivä, eikä ohjelmisto jätä tälläkään kertaa helmikuun viikonloppuna kylmäksi. Illan kruunaa NHL 6v6 -pelin maailmanmestaruusottelu, jossa vastakkain ovat tuore Euroopan mestari perjantailta sekä Amerikan NACL-sarjan mestari. Lavalla päästään myös ihastelemaan suosittua Cosplay-kilpailua.

Mestaruusotteluita tarjoillaan lisää Assymyllyn Tekken 7 SM-kisassa, ja pöytälätkän SM-kisa huipentuu avoimen sekä naisten sarjan otteluihin. Kävijöille avoimen Valorantin 2v2-turnauksen finaali esitetään mahtavissa puitteissa päälavalla. Yleisölle tarjoillaan pohdittavaa seminaariesityksissä, kuten School of Gamingin pitämässä Pelaaminen on portti – mutta minne? -keskustelussa. Kulttuuritarjontaa laajentaa lauantaina matalan kynnyksen avoin Wild Democompo, sekä mielenkiintoinen katsaus compo-musiikkiin Scene Music Highlights. Urheiluakaan ei unohdeta, vaan FinScooter tarjoaa skoottejaan testiin ja taitavat skoottaajat näyttävät näytöksessä taitojaan.

Joka päivä torstaista sunnuntaihin

Edellä esitettyjen aikataulutettujen ohjelmanumeroiden lisäksi Assembly Winter 2023 -tapahtumassa on paljon nähtävää ja koettavaa ympäri tapahtuma-aluetta. Assygames-alueella pääsee vapaasti pelaamaan erilaisilla laitteilla kuten ajosimulaattorilla ja VR-laseilla. Sugoi Arcade-alue taas tarjoaa laajan valikoiman aitoja japanilaisia arcade-pelilaitteita vapaasti kaikkien pelattavaksi koko tapahtuman ajan. Nintendo Switch -alueelta löytyy nimensä mukaisesti suosittuja Nintendon pelejä, joita voi pelata yksin tai porukassa.

Kaikille konepaikan ostaneille ilmaisia BYOC-pelikisoja palkinnoin järjestetään useina päivinä eri peleissä kuten CS:GO, Minecraft, League of Legends, Overwatch, ja Rocket League. Pöytälätkää pääsee joka päivä pelaamaan avoimissa pelipisteissä samalla, kun voi seurata SM-kisojen etenemistä. Lisäksi Benchwarmers vetää joka päivä leikkimielistä show'taan lavalla yleisö mukana.

Assemblyn oman ohjelman lisäksi löytyy tekemistä kumppaniemme osastoilta Expo-alueella sekä LAN-hallista. Mukana tapahtumassa ovat muun muassa Jimms, ENCE, Rounds.gg ja Genelec.

Lisää tietoa

Tutustu tapahtuman koko ohjelmistoon tapahtumasivuilla party.assembly.org.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop