Backdrop
spinx_antwerp_pgl

Kuva: PGL

EsportsCS:GOCS:GO MajorENCE

Jaa

CS-major huipentuu tänä viikonloppuna – ENCE mukana pudotuspeleissä

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
keskiviikkona 18. toukokuuta 2022

Suomalaisorganisaatio sekä muut maailman parhaat Counter-Strike-tiimit taistelevat pelin arvostetuimmasta pokaalista Belgiassa.

Mainos
Mainos

Belgian Antwerpenissä pelattava Counter-Striken major-turnaus on edennyt pudotuspelivaiheeseen. Tiistaina päättyneissä lohkovaiheissa ehdittiin nähdä jo mittava määrä shokkituloksia sekä yllättäviä putoamisia, mutta päivän päätteksi maailman kymmenestä parhaasta tiimistä major-pudotuspeleissä nähdään mukana viisi.

Yksi näistä on HLTV:n maailmanlistan kolmonen eli suomalaisorganisaatio ENCE, joka selvisi kansainvälisellä kokoonpanollaan ensi kertaa major-playoffeihin. Tulos on jo nyt nykyjoukkueen paras, mutta ENCEn pelikunto on niin vakuuttava, että Eetu "sAw" Sahan valmentama poppoo voi edetä parhaimmillaan pitkälle.

Torstaista sunnuntaihin kestävissä playoffeissa Antwerps Sportpaleis -areenalla jaetaan major-pokaalin ohella myös miljoonan dollarin palkintopotti. Tästä jutusta löydät major-playoffien kannalta kiinnostavimmat tarinat, tiimit ja pelaajat.

Voittaako legenda viimein majorinsa?
Finn "karrigan" Andersen on CS-historian parhaita pelinjohtajia. Kuva: PGL

Finn "karrigan" Andersen on CS-historian parhaita pelinjohtajia. Kuva: PGL

CS:n paksusta historiankirjasta löytyy useita menestyneitä pelinjohtajia, mutta monen silmissä Finn "karrigan" Andersen on kapteeneista suurin. FaZea johtavalta legendalta kuitenkin uupuu palkintokaapistaan yhä kaksi merkittävää pokaalia: Andersen ei ole koskaan voittanut IEM Kölniä eikä majoria. Tänä vuonna Andersenilla on elämänsä tilaisuus korjata asia.

FaZe on maailmanrankingin kärjessä ja tämän kevään ehdoton ykkösjoukkue. Tiimin tulivoima on major-lavallakin suorastaan uskomatonta luokkaa ja Robin "ropz" Koolin astuminen Olof "olofmeister" Kajbjerin sappaisiin alkuvuodesta vaikuttaa elvyttäneen kokoonpanon suoritustasoa entisestään. FaZe on majorin kiistaton ennakkosuosikki, ja syystä.

Toisaalta tiimin fanit muistavat varmasti edelleen elävästi vuoden 2018 Bostonin majorin, jossa loppuottelun käytännössä voittanut ennakkosuosikki FaZe kompuroi viime metreillä ja lopulta hävisi tuskallisen finaalin amerikkalaiselle Cloud9:lle. Jos Andersen mielii joskus voittaa majorin, niin tilaa haparoinnille ei enää ole: Vuoden 2022 FaZe on vahvin kenties koskaan ja jopa hopeamitali olisi varmasti joukkueella hyytävä pettymys.

Natus Vincere – elpynyt puolustava mestari
Valeriy "b1t" Vakhovskiy on tähän mennessä koko majorin paras pelaaja. Kuva: PGL

Valeriy "b1t" Vakhovskiy on tähän mennessä koko majorin paras pelaaja. Kuva: PGL

Ukrainalais-venäläinen Natus Vincere on ymmärrettävistä syistä haparoinut hieman kevään mittaan, mutta majoreilla viime syksyn ykkösjoukkueen hieman heikentyneestä tasosta ei ole ollut merkkiäkään. Na'Vi selvitti tiensä jatkoon lohkoista tappiotta ja lähetti viimeisessä lohkokartassaan viestin kilpailijoilleen murskaamalla NIP:n lukemin 16-4.

Suuri syy Na'Vin elpymiselle on se, että viime majoreilla loistanut mutta keväällä hieman heikommin pelannut Valeriy "b1t" Vakhovskiy on elämänsä pelikunnossa. Vasta 19-vuotias ukrainalainen on tilastoilla mitattuna majorin tähän mennessä paras pelaaja ja lähes kaikki muut ovat häntä selvästi jäljessä.

Jos FaZea vastaan olisi pakko veikata, laittaisin ehdottomasti rahani Na'Ville. Katsojien iloksi ennakkosuosikit löytyvätkin turnauskaavion eri laidoilta, eli he kohtaavat toisensa aikaisintaan sunnuntain loppuottelussa.

ENCE – jatkaako yllättäjä samaa tahtia?
Marco "Snappi" Pfeiffer johtaa ENCEä. Kuva: PGL

Marco "Snappi" Pfeiffer johtaa ENCEä. Kuva: PGL

Jos FaZe on ollut kevään ykkösnimi suorituksilla mitattuna, on suomalaisorganisaatio ENCEn kansainvälinen kokoonpano ollut kevään sensaatio kehityksellä mitattuna. Kapteeni Marco "Snappi" Pfeiffer on muovannut tuntemattomista ja pitkälti kokemattomista pelaajista yhdessä valmentaja Sahan kanssa maailman parhaan viiden joukkoon sujuvasti istuvan joukkueen, joka voi voittaa playoffeissakin kenet tahansa.

Tähän suuri syy on ENCEn tähtipelaaja Lotan "Spinx" Giladi, joka on aiemmin mainitun Vakhovskiyn jälkeen majorin tilastokakkonen. ENCEn kannlta erityisen posiitiivista on kuitenkin se, että samaisten tilastojen kolmonen on hänen joukkuetoverinsa Pawel "dycha" Dycha, eli ENCEn tähdet ovat selvästi vireessä.

Puhtaasti pelikunnolla mitattuna ENCE on siis pelottava vastus, mutta tiimin tasaisuudesta on vaikeaa sanoa tässä vaiheessa vielä mitään. Toisaalta suomalaiskokoonpanolla saavutettu Katowicen ihme vuodelta 2019 voi tänä vuonna viimein jäädä Antwerpenin ihmeen varjoon: Tämänhetkinen ENCE on ainakin nykysuoritusten valossa organisaation paras kokoonpano koskaan ja tiimiltä voi odottaa paikkaa semifinaaleissa, kenties jopa finaaleissa.

Aikataulu

Pudotuspelit kulkevat Belgiassa seuraavasti:

Torstai 19.05.

  • 17.30 NIP vs. FaZe

  • 21.00 Spirit vs. FURIA

Perjantai 20.05.

  • 17.30 ENCE vs. Copenhagen Flames

  • 21.00 Natus Vincere vs. Heroic

Lauantai 21.05.

  • 17.30 Semifinaali 1 (NIP-FaZe ja Spirit-Furia voittajat)

  • 21.00 Semifinaali 2 (ENCE-Flames ja Na'Vi-Heroic voittajat)

Sunnuntai 22.05.

  • 21.00 Finaali

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop