Backdrop
tarik csgo

Kuva: StarLadder

EsportsGamingCS:GOCS:GO MajorTwitch

Jaa

CS-majorin tiukat lähetysehdot suututtivat suurstriimaajan – "Tämä on surkeinta p*skaa koskaan"

Tukholman CS-majoria saavat striimata myös yksittäiset sisällöntuottajat, mutta vain tietyin ehdoin. Twitchin suosituimpiin CS-striimaajiin lukeutuva Tarik Celik pitää turnausjärjestäjä PGL:n ehtoja liian tiukkoina.

Mainos
Mainos

Tukholmassa meneillään oleva Counter-Striken major-turnaus on ollut monille pelin faneille tervetullut paluu laniturnausten aikaan. Virallisten lähetysten ohella monet katsojat seuraavat mielellään pelien kulkua niin kutsutuissa "watch partyissä", joissa he katsovat otteluita yhdessä esimerkiksi suosikkistriimaajansa kanssa.

Tällaisen epävirallisen lähetyksen järjestäminen ei kuitenkaan ole täysin mutkatonta, sillä majorin järjestäjä PGL on asettanut lähtysoikeuksia haluaville mittavan määrän ehtoja. Ehtojen lähtökohtana on se, että kaikki epävirallisten tahojen järjestämät yhteisölähetykset ovat luonteeltaan epäkaupallisia.

Järjestäjän vaatimukset kuitenkin pahastuttivat Twitchin suosituimpiin CS-striimaajiin lukeutuvan Tarik "tarik" Celikin, joka kritisoi kovin sanoin etenkin PGL:n ehdoissa vaatimaa lisäviivettä.

Celik huomauttaa, että PGL:n ehtoja noudattaakseen turnausta epävirallisesti striimaava taho joutuu joutuu asettamaan kahden minuutin ylimääräisen viiveen lähetykselleen. Yhteisöstriimiä majorista saa kuitenkin lähettää vain suoraan CS:n sisäisen GOTV-järjestelmän kautta, jossa on jo valmiiksi mukana viive. Samalla näistä lähetyksistä putoavat pois esimerkiksi selostajat. – GOTV:ssä on jo valmiiksi viive ja joudut heittämään vielä toisen viiveen päälle. Se on aivan naurettavaa. Olen pahoillani, jos tämä kuulostaa töykeältä, mutta onhan tämä [PGL:n] järjestelmä surkeinta paskaa koskaan, Celik totesi striimissään tuohtuneena.

Entinen CS-ammattilainen Celik on yksi viidestä amerikkalaisesta major-voittajasta. Hänellä on pelkästään Twitchissä seuraajia yli miljoona, joten turkkilaistaustaisen pelaajan major-lähetykselle olisi löytynyt mittava yleisö. Nyt hän kuitenkin kertoo aikovansa jättää watch partyn järjestämisen sikseen ainakin majorin seuraavaan vaiheeseen saakka.

Celikin närkästyksen jakoi lukuisten kommentoijien joukossa myös tunnettu CS-persoona DonHaci, joka niin ikään totesi Twitterissä viiveen olevan mittava ongelma.

– Aiemmissa turnauksissa katsoin venäläisiä lähetyksiä englanninkielisten sijaan vaikka en ymmärrä sanaakaan venäjää yksinomaan siksi, että ne olivat 20-30 sekuntia muita edellä. Kahden minuutin viive watch partyjä järjestäville henkilöille on typerä, hän toteaa.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop