Backdrop
eliiga-2021-finaali-ennakko-uutiskuva
EsportseLiigaTelia Esports SeriesNHL22NHL

Jaa

eLiigan finaalit - Matkaako mestaruus Turkuun vai Vaasaan?

Janne Tarvonen - keskiviikkona 19. tammikuuta 2022

Todella jännittävä eLiigan toinen kausi on enää huipennusta vailla, kun huikeat Finaalit pelataan 25.1. Finaaleissa kohtaavat TPS ja Vaasan Sport, joten uusi mestari on taattu, kun Tappara ei pääse puolustamaan titteliään.

Mainos
Mainos

eLiigan Playoffsien läpi Finaaliin tiensä on raivannut kaksi todellista yllätysnimeä. Ensikertalainen ja eLiigan nuorempaan kastiin kuuluva Roope “Pikkuroger” Bergström onnistui löytämään todellisen huippuvireen ja pudottamaan tieltään kaksi vahvaa mestarisuosikkia, kun ensin laulukuoroon lähti tällä kaudella Pelicansia edustanut Erik “ENCEKI” Tammenpää neljännesfinaaleissa, jonka jälkeen tieltä sai väistyä HIFK:n Niklas “NikkeDangles” Tukiainen semifinaaleissa. Bergström on kulkenut finaaleihin pitkän tien, sillä TPS sijoittui runkosarjassa vasta seitsemänneksi ja joutui täten selvittämään tiensä jatkoon Playoffsien 1. kierroksen kautta.

- Vireen takana on itseluottamuksen nousu ja kova treeni! Ennen Ekin kohtaamista treenasin kymmeniä pelejä Nikkeä vastaan, ja neljännesfinaalien jälkeen olikin Niken pelikirja tuoreessa muistissa harjoituspeleistä, Bergström avaa hyvän vireen taustoja.

TPS:n Bergström saa vastaansa eLiigassa toista kautta esiintyvän Väinö “Pikkarii” Pikkaraisen. Tällä kaudella Sportin väreissä esiintyvä Joensuulainen on myös nuori lupaus, joka viime vuonna päätti kautensa runkosarjaan. Tänä vuonna kova harjoittelu ja uuden pelin salojen nopea omaksuminen on nostanut tason muutamaa astetta kovemmaksi. Matkalla finaaleihin on kaatunut muun muassa hallitseva mestari, Tapparan Arttu “Artuzio” Mustilan joutuessa semifinaaleissa kesälomille. 

Finaaleissa vastakkain asettuva kaksikko jakoi pisteet runkosarjassa, kun TPS ja Sport kohtasi kauden avauskierroksella. Harjoittelumielessä tasoa on kaksikon välillä mitattu myöhemmin useaan otteeseen, joten vastustajan pelikirja ja kikat ovat melko tuttuja molemmille osapuolille. Molemmat pelaajat toteavat kuitenkin yhteisymmärryksessä, ettei kauden ensimmäisistä otteluista pidä vetää liikaa johtopäätöksiä siihen, mitä finaaleilta on odotettavissa.- Runkosarjassa pelattiin kauden ensimmäiset pelit, joten tasaisissa peleissä oli hieman tunnusteleva meno, Bergström kertoo.

- Roopea vastaan pelatuista runkosarjapeleistä jäi sen verran mieleen, että kyseessä oli molempien kauden ensimmäiset matsit. Peli oli aika hermostuneen oloista molemmilla, joten sen enempää johtopäätöksiä en siitä tekisi. Odotan tasaista vääntöä, kuten finaalien luonteeseen kuuluu, mainitsee Pikkarainen.

Sekä Bergström, että Pikkarainen kertovat hyökkäyspelin olevan omaa vahvuusaluetta. Pikkarainen mainitsee vielä erikseen kehittyneensä lähiaikoina varsinkin henkisellä puolella, joten pelaaminen finaalin kaltaisessa tiukassa paikassa lienee hänelle mieluisa kokemus.

Puolustuspeliin ja virheiden välttämiseen aiotaan vielä keskittyä ennen tulevan tiistain otteluita. Tähän perustuen saatamme siis nähdä paljon maaleja molemmilta osapuolilta. Kliseistä, mutta totta, että voittaja on todennäköisesti vähemmän virheitä tekevä osapuoli. 

Kello 19:00 tulevana tiistaina kannattaa siis virittää vastaanottimet oikeille taajuuksille, kun valtakunnan konsolikiekkoherruus ratkaistaan kahden nuoren virtuoosin välillä. Matkaako mestaruus Turkuun vai Vaasaan?

Katso finaali tiistaina kanavalta twitch.tv/teliaesportsfi jossa selostuksen tarjoavat Arttu "Olvari" Hämäläinen ja Lärvinen.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop