Backdrop
eLiiga pelaajapokaali
EsportsGamingNHL22NHLeLiigaeLiiga Late Night

Jaa

eLiigan Runkosarja on huipentunut - Playoffsit alkavat tammikuussa

maanantaina 20. joulukuuta 2021

eLiigan toisen kauden runkosarja osoitti voimasuhteiden tasoittuneen, ja todisti tason olevan tänä vuonna todella kova. Playoffsit alkavat tammikuussa, mutta ennen sitä puidaan runkosarja läpi ja vedetään hetki henkeä.

Mainos
Mainos

Viikonloppuna nähtiin eLiigan runkosarjan huipennus, ja voimme todeta noin kuukauden kestäneen rutistuksen tarjonneen juuri sitä, mitä lääkäri määräsi! Runkosarjassa on nimittäin riittänyt yllättäviä käänteitä ja upeita tarinoita. Pelaajat pääsevät nyt vetämään hetkeksi henkeä ansaitulle joulutauolle, mutta käydään ensin läpi runkosarjan leijonat ja lampaat tässä jutussa.

Tämän runkosarjan osalta emme voi olla mainitsematta HIFK:n Niklas “NikkeDangles” Tukiaisen suoritusta, joka on ollut lähes suvereenia dominointia alusta loppuun. Sarjan nuorin pelaaja voitti runkosarjan runsaalla kahdeksan pisteen erolla Pelicansia edustavaan Euroopan mestariin Erik “Eki” Tammenpäähän. Tammenpää puolestaan suoriutui lähes odotetusti, mutta hävisi myös runkosarjan aikana yllättäviä otteluita, eikä suoritustaso pysynyt tutun tasaisena, joten parannettavaa riittää vielä Playoffseja varten. Todellisina valopilkkuina ja yllättäjinä voidaan vuorostaan pitää kolmanneksi ja neljänneksi sijoittuneita Sportia (Väinö “Pikkarii” Pikkarainen) ja Ässiä (Teemu “Teemuyy” Polttila), joille molemmille tämä sijoitus on huima parannus viime kauteen. Sportia edustanut Pikkarainen jäi tuolloin Playoffsien ulkopuolelle, kun taas Ässien Polttila putosi Playoffsien 1. kierroksella.

Suoran paikan Playoffseihin lunastivat itselleen myös Tappara (Arttu “Artuzio” Mustila) ja KooKoo (Nico “zNicoPS” Tuoreniemi). Kirvesrinnat kokivat loppukaudesta muutamia karvaita pisteenmenetyksiä, mutta selvittivät kuitenkin tiensä kuuden parhaan joukkoon. KooKoo vuorostaan pelasi melko tasaisen runkosarjan ja pystyi suoriutumaan omalla tasollaan illasta toiseen. Playoffsien 1. kierroksella tullaan näkemään sijoille 7-10 sijoittuneet TPS, Ilves (Tomi “Tomboo-_-” Laitinen), JYP (Juuso “Juusoskari” Laukkanen) ja SaiPa (Kristian “KrisutusB” Räsänen), joista TPS:ää ja Ilvestä voidaan pitää kyseisissä taistoissa pienoisina ennakkosuosikkeina. Etenkin TPS-edustaja Roope “Pikkuroger” Bergströmillä on edelleen lunastamatonta potentiaalia, jota hän pyrkii valjastamaan käyttöönsä jatkopeleissä. 

Playoffsien ulkopuolelle jää tietenkin loput, ja heidän kausiaan voidaan pitää pettymykseen päättyneinä. Lukko, edustajanaan Juuso “Kemppane_” Kemppainen pääsi lähimmäksi jatkopelejä, jääden neljä pistettä SaiPaa jälkeen ja täten päättäen kautensa jo toisena vuonna runkosarjaan. Suurimmat yllätykset nähtiin kuitenkin sarjan peräpäähän jääneissä joukkueissa, sillä sekä Jukurit, Kärpät, että KalPa nähtiin viime vuonna pitkällä Playoffseissa, mutta tänä vuonna rahkeet eivät riittaneet. Jukurien Tuukka “FlyerKungen” Kuha ei löytänyt kauden mittaan tasaisuutta ja vaikka hän kykenikin ajoittain haastamaan muun muassa KooKoon Nico “zNicoPS” Tuoreniemen, suoritus ei kokonaisvaltaisena ollut riittävä. Myös Kärpät ja Janne “Nieppii” Niemelä joutuivat kokemaan karvaan pettymyksen, kun voittavaa pelityyliä ei löydetty tiukan runkosarjan aikana. 

Kokonaisuutena eLiigan toisen kauden runkosarja tarjosi todella kovatasoista konsolikiekkoa ja NHL-pelin uusin painos näyttää tasoittaneen voimasuhteita pelaajien välillä jonkin verran. Pelit jatkuvat vuodenvaihteen jälkeen 7.1. Playoffsien 1. kierroksella, joten pitäkää joukkueiden sosiaalisen median kanavat seurannassa ja nähdään jäillä taas pyhien jälkeen!

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop