Backdrop
eliiga-2021-voittaja-tps-pikkuroger
EsportseLiigaTelia Esports SeriesNHL22NHL

Jaa

eLiigassa uusi mestari – Tulokas Roope "pikkuroger" Bergström varmisti voiton TPS:lle

Janne Tarvonen - keskiviikkona 26. tammikuuta 2022

eLiigan toinen kausi huipentui tiistai-iltana finaaleihin, joissa kohtasivat TPS ja Vaasan Sport. Neljän tasaisen pelin jälkeen kausi huipentui turkulaisten kultajuhliin.

Mainos
Mainos

eLiigan finaaleissa tammikuisessa tiistai-illassa vastakkain asettuivat Sportia edustava Väinö “Pikkarii” Pikkarainen ja TPS:ää edustava Roope “pikkuroger” Bergström. Molemmat kuuluvat 18-vuotiaina eLiigan nuorempaan kaartiin ja Bergström osallistuu nyt ensimmäistä kertaa. Pikkarainen puolestaan edusti viimekaudella TPS:ää ja päätti tuolloin kautensa runkosarjaan. 

Ennen mittelöitä perattiin hieman molempien runkosarjamenestystä ja kausia tähän saakka. Tarinat ovat kovin samankaltaisia, kausi alkoi heikosti ja kuntohuippu saatiin ajoitettua juuri ajoissa Playoffseihin. Bergström haki vielä vauhtia 1. kierrokselta, mutta äityi todelliseen huippuvireeseen kaataen hallitsevan mestarin Erik “ENCEKI” Tammenpään ja tämän kauden mestarisuosikin Niklas “NikkeDangles” Tukiaisen.

Runkosarja lähti todella huonosti käyntiin ja pelasin alkuun varmaan huonointa peliäni ikinä. Loppua kohden vire kuitenkin kääntyi nousuun ja sillä ratsastettiin. Itseluottamus on nyt todella korkealla, ilmoitti Bergström ennen finaaleita.

Myös Pikkarainen lähti finaalipeleihin luottavaisin mielin, ja tiedosti vastustajansa vaarallisuuden.

Runkosarjasta lähtien on ollut nousujohteista peliä ja kun kuitenkin on kova luottamus omiin kykyihin, niin kaikki tässä on mahdollista. 

Finaalisarjan aikaisessa vaiheessa näytti jo siltä, että Bergström TPS-nutussaan menisi omia menojaan kohti mestaruutta, mutta kahden kiinnityksen jälkeen Pikkarainen näytti, ettei Vaasan veri vapise ja ratkaisevaa kolmatta ottelupalloa jouduttiin odottamaan neljänteen peliin. Kokonaisuutena peli oli varsin tasaista, viimeistelyn tehokkuus oli ratkaiseva tekijä lähes jokaisessa ottelussa. Sekä Bergström että Pikkarainen ovat todella taitavia yksilöitä ja tarjosivat reilusti materiaalia tulevaisuuden maalikimaroihin. 

  • ottelu 5-2 TPS

  • ottelu 3-2 TPS

  • ottelu 5-1 Sport

  • ottelu 3-2 TPS

eLiigan finaali käynnissä Assemblyn studiolla. Vastakkain TPS:n pikkuroger ja Sportin Pikkarii.

eLiigan finaali käynnissä Assemblyn studiolla. Vastakkain TPS:n pikkuroger ja Sportin Pikkarii.

TPS:n Bergström tiivisti ottelut ytimekkäästi.

Oli kyllä aikamoinen näytelmä! Heikon kolmannen pelin jälkeen pystyin ottamaan ison voiton ja varmistamaan voiton kotiin, tuntuu hyvältä. Ensikaudella sitten puolustamaan titteliä.

Livenä pelaaminen oli todella hauskaa. Studiolla oli tosi hienot tilat ja hyvä fiilis.

Tuore mestari oli pokaali kourassa melko vähäsanainen, mutta todella helpottunut ja onnellinen. Nyt ei ole kuitenkaan ulospuhalluksen aika, koska kovat pelit jatkuvat kansainvälisillä kentillä kevään mittaan.

Nyt aion treenata entistä kovempaa. Odottelen kevään MM-kisoja, joista olisi tottakai myös tavoitteena napata kannu kotiin, Bergström summaa.

Katso finaalin tallenne alta tai Twitchistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

eLiigan toinen kausi aloitettiin joulukuun alussa, ja kahden kuukauden rypistyksen jälkeen uusi mestari on tosiasia. Toisella kaudella seuroilla ja pelaajilla itsellään oli suurempi vastuu pelien lähetyksistä ja tuloksia, sekä tapahtumia puitiin viikottaisessa eLiiga Late Night-katsauksessa tehokolmikko Jere Pehkosen, Joonas “Lärvinen” Järvisen ja Ville Uusitalon voimin. Kolmikon edesottamuksia päästään seuraamaan vielä kolmen jakson verran, torstaisin kello 23:05 Subilta. Pelillinen taso on Suomessa tällä hetkellä maailman kärkiluokkaa, joten eLiigan ottelut tarjosivat tälläkin kaudella mittelöitä maailman absoluuttiselta huipulta. 

Ainakin tällä kaudella eLiigan kärkisijoilla nähtiin jonkinlainen sukupolven vaihdos, sillä viime vuonna palkintosijoille yltäneistä pelaajista yksikään ei uusinut menestystään. Toinen kausi olikin todellinen nuorten pelaajien esiinmarssi, kun pronssinkin onnistui nappaamaan HIFK:n 17-vuotias nuorukainen NikkeDangles. Viime vuonna mestaruutta juhlinut Tapparan kaksikko Arttu “Artuzio” Mustila ja Erik Tammenpää sijoittuivat tällä kaudella Tapparan ja Pelicansin paidoissa sijoille neljä ja viisi. Lisäksi Playoffseihin tiensä olivat selvittäneet 6. sijoittuneena Ässät, 7. sijoittuneena KooKoo ja 8. sijalla Ilves.

Nuorten pelaajien menestys antaa toivoa suomalaiselle konsolikiekolle ja eLiigan jatkuvuudelle yhtenä maailman kovatasoisimmista sarjoista NHL-kilpapelaamisen saralla. eLiigan jatkumoa odotellessa pelaajien ja fanien onkin aika suunnata katseet kohti kevättä ja vaikkapa Liigan Playoffseja.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop