Backdrop
aleksib_major_12

Kuva: PGL

EsportsCS:GOCS:GO MajorAleksibENCE

Jaa

ENCE voiton päässä pudotuspeleistä, Aleksi Virolaisen G2 pelaa selkä seinää vasten – CS-majorin lohkovaihe lähestyy loppuaan

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
maanantaina 16. toukokuuta 2022

ENCEn kannalta majorin toinen lohkovaihe on kulkenut pitkälti positiivisesti, mutta Aleksib:n johtaman G2:n taival on ollut vähemmän ruusuinen.

Mainos
Mainos

Antwerpenin Counter-Strike-majorin pudotuspelit häämöttävät horisontissa jo tänä torstaina ja paikkoja niihin on jaossa vielä kuusi. Natus Vinceren ja Team Spiritin rinnalle playoffeihin pyrkivät myös suomalaisorganisaatio ENCE sekä Aleksi "Aleksib" Virolaisen johtama G2, jotka lähtevät maanantain lohko-otteluihin hyvin erilaisista lähtökohdista.

ENCEn matka läpi Legends-vaiheen on kulkenut pääosin positiivisesti, sillä avauspelissään Eetu "sAw" Sahan valmentama kokoonpano onnistui yllättäen kukistamaan maailman ykkösjoukkueen eli FaZen suhteellisen yksipuolisesti. ENCE kärsi harmittavan tappion tanskalaiselle Copenhagen Flamesille, mutta käänsi suunnan nopeasti nappaamalla voiton itäeurooppalaisesta Outsidersista.

Täten ENCE pelaa maanantaina jatkopaikasta kello 20.30 vastassaan tanskalainen Heroic. Edellisen joukkueiden välisen kohtaamisen voittanut ENCE lähtee otteluun vedonlyöjien kertoimilla mitattuna hienoisena ennakkosuosikkina, mutta tästä huolimatta Heroic on vaarallinen vastus.

Virolaisen G2 sen sijaan on haparoinut. Kansainvälinen huipputiimi on toisesssa lohkovaiheessa ehtinyt hävitä jo kaksi ottelua, vastuksinaan Heroic ja Na'Vi, joissa G2:n voitto vaikutti ennen viimeisiä kierroksia lähes takuuvarmalta. Virolaisen joukot ovat kuitenkin toistuvasti kompuroineet maaliviivalla ja tiimin ainoa voitto brasilialaista Imperialia vastaan tuli lähes yksinomaan Ilya "m0NESY" Osipovin hurjan tähtisuorituksen kantamana.

Maanantaina G2 astelee pelikentille kello 16.45 vastuksenaan Outsiders ottelussa, jonka häviäjä putoaa turnauksesta. G2 lähtee peliin paperilla suurena ennakkosuosikkina, mutta huolia joukkueen pelin tasosta riittää – varsinkin kun ottaa huomioon, että G2-supertähti Nikola "NiKo" Kovac pelaa selvästi heikointa turnaustaan sitten vuoden 2019.

Maanantain muut otteluparit ovat seuraavat:

  • 13.00 BIG vs. Vitality (Häviäjä putoaa)

  • 13.00 Copenhagen Flames vs. FaZe (Voittaja pudotuspeleihin)

  • 16.45 NIP vs. FURIA (Voittaja pudotuspeleihin)

  • 20.30 Cloud9 vs. Imperial (Häviäjä putoaa)

Pudotuspelit käynnistyvät torstaina 19.05. ja ne huipentuvat sunnuntaina 22.05 pelattavaan finaaliin. Suomeksi selostettuna major-ottelut esittää Yle sekä Twitchissa että Yle Areenassa.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop