Backdrop
koi esports logo

Kuva: KOI

EsportsStriimaajat

Jaa

Jalkapallosuuruus Gerard Piqué sijoittaa kilpapelaamiseen – perustaa pelijoukkuueen Twitch-supertähden kanssa

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
torstaina 16. joulukuuta 2021

Piqué ja espanjalainen striimaaja Ibai Llanos ovat perustaneet KOI-nimeä kantavan organisaation, joka kilpailee tulevaisuudessa League of Legendsissä sekä Valorantissa.

Mainos
Mainos

Jalkapallojoukkue FC Barcelonan legendaarinen puolustaja Gerard Piqué on perustanut esports-organisaation. Espanjalaisurheilijan sekä Twitch-suuruus Ibai Llanosin yhteistyönä syntynyt tiimi kantaa nimeä KOI.

Joukkueen ensimmäinen julkistettu joukkue tulee kilpailemaan Espanjan League of Legends -kilpasarjassa eli SuperLigassa. Sarjapaikan kaksikko osti jo syyskuussa 300 000 euron hintaan tanskalaiselta Astralis-organisaatiolta, mutta paikan ottava joukkue paljastettiin kokonaisuudessaan tänä keskiviikkona mahtipontisessa seremoniassa.

Joukkeen debyyttiottelua seurasi Barcelonassa 12 000 katsojaa paikan päällä sekä satoja tuhansia Llanosin Twitch-kanavalla. KOI kaatoi avausottelussaan espanjalaisfanien iloksi ranskalaisen Karmine Corpin. Organisaatio on kertonut aikovansa kilpailla myös Valorantissa, mutta toistaiseksi tavoitteena olevaa sarjaa tai joukkueen pelaajia ei tiedetä.

Piqué tuo tiimille varmasti paljon huomiota valtavirrassa, mutta espanjankielisissä maissa yhtiökumppani Llanos on myös varteenotettava julkimo: Bilbaossa syntyneellä striimaajalla on YouTubessa 7,56 miljoonaa tilaajaa ja Twitchissä 8,6 miljoonaa. Piquén ohella Llanos on työnsä kautta tutustunut myös esimerkiksi kenties kaikkien aikojen parhaaseen jalkapalloilijaan eli Lionel Messiin, jonka Barcelonan jäähyväisillallisella striimaaja oli kutsuvieras.

Samalla Piqué liittyy myös yhä suurempaan joukkoon urheilutähtiä, jotka ovat tavalla tai toisella mukana kilpapelaamisessa. Jalkapalloilijoista oman organisaation omistaa Sergio Agüero (KRÜ Esports), kun taas johtavissa rooleissa erinäisissä tiimeissä ovat muun muassa David Beckham (Guild Esports), Casemiro (CaseEsports) ja Antoine Griezmann (Grizi Esport).

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop