Backdrop
gta paakuva

Kuva: Rockstar Games

GamingGTA

Jaa

Klassikkopelien uudisversioille sataa kritiikkiä – GTA: The Trilogy on täynnä bugeja ja vikoja

Grand Theft Auto -sarjan kolme klassikkopeliä remasteroiva GTA: The Trilogy on sekava sotku, jossa moni asia on jopa hämmentävän hajalla.

Mainos
Mainos

Toimintapelien klassikkosarja Grand Theft Auton kolme 2000-luvun alun osaa remasteroiva GTA: The Trilogy – The Definitive Edition näki päivänvalon viime viikon torstaina. GTA-fanien innolla odottama uudisversio ei kuitenkaan ole vastannut odotuksia.

GTA III-, GTA: Vice City- ja GTA: San Andreas -pelit nykypäivän laitteille tuova Trilogy on täynnä useita bugeja ja teknisiä ongelmia, jotka tekevät siitä lähes kelvottoman pelattavan. Esimerkiksi San Andreas -versiossa pelin sade on niin intensiivistä, että pelaaja ei käytännössä näe pelistä juuri mitään.

Mittavasti kritiikkiä on kertynyt myös pelien remasteroiduille hahmomalleille. Uudessa versiossa hahmojen ulkonäköä on kyllä päivitetty, mutta teräväpiirtoon siirtyneiden tekstuurien lisäksi monien hahmomallien mittasuhteet, kasvojen ilmeet sekä muut pienemmät seikat ovat muuttuneet todella oudoiksi.

Peleistä löytyy mittava liuta viallisia tai jopa täysin näkymättömiä tekstuureja sekä hurja määrä erinäisiä kirjoitusvirheitä, joiden pelitubettaja Shane Luis uskoo johtuvan tekstuurien päivitykseen käytetystä ohjelmasta.

Heikosta pelattavuudestaan huolimatta ensimmäisen neljän päivän ajan PC-pelaajat eivät edes päässeet nauttimaan, tai kenties kärsimään, Trilogysta pelikoneellaan. Peliä julkaisevan Rockstarin mukaan GTA-pelien sekaan oli livahtanut niihin "kuulumattomia tiedostoja", joten peli oli pakko vetää pois Rockstarin kaupasta usean päivän ajaksi.

Pelien fanit eivät ole kuitenkaan pysytelleet hiljaa pettymykseksi osoittautuneen julkaisun myötä. Arvosteluita kokoavalla Metacritic-sivustolla The Trilogy on saanut käyttäjiltä keskimääräisen pisteytyksen 0,5 – joka viittaa sivuston omalla asteikolla "ylivoimaiseen epämieltymykseen".

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop