Backdrop
dota TI 2019 yleisökuva

Kuva: Valve

EsportsDOTA

Jaa

Korona iski jälleen – vuoden ensimmäinen Dota 2 -major on peruttu

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
torstaina 13. tammikuuta 2022

Valven mukaan koronaviruksen uusien varianttien ja matkustusrajoitusten johdosta suurturnaukseen osallistuminen olisi lukuisille tiimeille mahdotonta. Dota-piirien reaktio päätökseen on ollut kaukana positiivisesta.

Mainos
Mainos

Kilpapelaaminen palasi loppuvuodesta 2021 pienen autuaan hetken verran laneille, mutta nyt suunta näyttää olevan jälleen toinen: Koronapandemia on jälleen lykännyt, peruuttanut ja siirtänyt nettiin lukuisia suurtapahtumia pelialalta ja sen ulkopuolelta.

Uusin uhri saatiin keskiviikkona kun Valve ilmoitti, että vuoden ensimmäinen Dota 2 -suurturnaus on peruttu.

– Toiveissa oli kansainvälinen LAN-tapahtuma, mutta koronan uusien virusmuunnosten leviäminen ja siitä johtuvat matkustusrajoitukset estävät joukkueiden kokoontumisen turnaukseen, Valven kertoo tiedotteessaan.

Perumisen loppumetreillään oleva Dota Pro Circuit -talvikausi päättyy alueellisten turnausten loppuessa. Perutun majorin pisteet jaetaan vuoden kahdessa seuraavassa vastaavassa turnauksessa, joiden ajankohdat eivät ole kuitenkaan selvillä.

Pisteet ovat tiimeille elintärkeitä, sillä ne määrittävät pääsyn esports-maailman rahakkaimpaan turnaukseen eli Dotan MM-turnaus The Internationaliin. Major on palkintopotiltaan TI:hin verrattuna minimaalinen, mutta myös vuoden avausturnauksessa jaossa olisi ollut kunnioitettavat 500 000 dollaria.

Dota-piireissä perumispäätös on saanut lähes yksipuolisesti kylmän vastaanoton. Lukuisat ammattipelaajat sekä Dota-fanit ovat tunnustaneet koronapandemian aiheuttamat ongelmat turnauksen järjestämiselle, mutta samalla Valve on saanut roppakaupalla haukkuja perumisen myöhäisestä hetkestä ja varasuunnitelman puutteesta.

– Jos kaikki tiimit vain jättäisivät toisen kauden väliin niin saisimme edes jonkinlaisen vakaan systeemin, joko parempaa viestintää tai sitten Dota vain kuolee kokonaan. Joka tapauksessa parempi lopputulos kun asioiden nykyinen tila, kirjoittaa Team Secretin Sumail "SumaiL" Hassan.

– Valve ajattelee aivan avoimesti, että ammattipelaajat/tiimit/organisaatiot eivät tuo arvoa heidän tuotteilleen. He luulevat, että ihmisten syy katsoa Dotaa on vain ja ainoastaan heidän pelinsä. Tämä näkyy aivan suoraan Valven teoista. He eivät välitä "yhteistuokumppaneistaan" paskan vertaa, kommentoi puolestaan Quincy Crew -joukkueen Maurice "KheZu" Gutmann.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop