Backdrop
NHL Screenshot

Kauan toivottu cross-play-ominaisuus on jäämässä pois EA Sportsin supersuosituista urheilupeleistä. Kuva: EA

GamingNHLkonsolipelaaminenPlaystationXbox

Jaa

Odotettu ominaisuus on jäämässä pois tulevista NHL 22- ja FIFA 22-julkaisuista

Huhujen mukaan cross-play-ominaisuus on jäämässä pois EA Sportsin supersuosittujen urheilupelien tulevista versioista. Ominaisuuden puuttumisella voi olla pelin esports-piireille vakavia seurauksia.

Mainos
Mainos

Suomen suosituimpiin konsolipeleihin lukeutuvien urheilupelien FIFA:n ja NHL:n uusia versioita odotetaan jo kuumeisesti. Molempien odotettu julkaisupäivä on lokakuussa.

Monet pelisarjojen fanit ovat kauan toivoneet, että uusissa peleissä olisi mukana niin kutsuttu odotettu “cross-play” -ominaisuus. "Cross-play" eli toisin sanoen ristiin pelaaminen mahdollistaa pelaamisen eri konsoleiden välillä. Vaikka fanit odottavat tulevia pelijulkaisuja kuin vesi kielellä, on julkisuuteen valunut huhuja siitä ettei kauan odotettua ominaisuutta löydy tulevasta FIFA:sta tai NHL:stä. Ominaisuus puuttuu tiettävästi myös kolmannesta EA Sportsin pelistä, amerikkalaiseen jalkapalloon keskittyvästä Madden 22:sta.

Ilman cross-play-mahdollisuutta esimerkiksi kaveriporukassa pelaamisesta tulisi entistä hankalampaa. Ominasiuuden puuttuessa voit vaan pelata saman konsolin omaavien pelaajien kanssa, eikä PS5-käyttäjä voisi pelata PS4:llä tai XBOX:lla pelaavien kanssa. Ottaen huomioon PS5-konsolien suuret toimitusvaikeudet, niin tilanne uusien pelien kanssa on entistä kinkkisempi.

– Tavanomaisessa tilanteessa tilanne ratkaistaan yleensä kehoittamalla pelaajat hankkimaan uusin versio pelistä ja konsolista - ovathan PlayStation 5 ja Xbox Series X olleet markkinoilla jo kohta vuoden verran. Nyt kuitenkin uuden generaation konsoleiden surkean saatavuuden johdosta on mahdollista, että kaikki halukkaat eivät saa uusinta konsolia hankittua uusien pelien julkaisuun mennessä, jolloin turnausjärjestäjät saattavat olla uuden ongelman edessä, kommentoi NHLGamerin kärkihahmo Kenneth Lehtinen.

Lehtisen mukaan mikäli esimerkiksi PlayStation 4 ja PlayStation 5 -versiot pelistä eivät toimi keskenään saattaa turnauksiin osallistuva pelaajakanta pudota pahimmassa tapauksessa väliaikaisesti jopa puoleen.

Ominaisuuden puuttuminen aiheuttaa suuria haasteita pelien kilpailullisella puolella, kun pelaajat jakautuvat XBOXin ja PS4:n lisäksi myös PS5-konsolille.

– Turnausjärjestäjän ja ennen kaikkea viihdyttävien lähetysten tuottajan - kuten myös varmasti EA SPORTSin ja konsolin valmistajien - näkökulmasta olisi paras jos liigat ja turnaukset pystyttäisiin aina pelaamaan uusimmilla välineillä. Tämä mahdollistaa yleensä parhaan pelikokemuksen ja laadukkaimman visuaalisen kokemuksen, mikä on mieluisaa pelaajille, mutta myös lajia seuraavalle yleisölle, joka pääsee nauttimaan lähetyksistä parhaalla mahdollisella laadulla, Lehtinen sanoo.

Lehtisen mukaan toivoa ei ole kuitenkaan ole täysin menetetty. Uusien konsoleiden vahvuuksiin kuuluu taaksepäin yhteensopivuus, eli esimerkiksi PlayStation 5-konsolilla voi pelata PlayStation 4 -pelejä. Täten uudenkin konsolin pelaaja voi päättää hankkia PS4-version pelistä ja pelata yhdessä myös PS4-konsolia käyttävien kanssa.

– Tämä lienee lyhytaikaisesti järkevin lähestymistapa yhteisön yhdessä pitämiseen. Suurin haaste on kommunikoida tämä selkeästi tuhansille ihmisille ja tätä kommunikaatiota on turha aloittaa ennen kuin EA SPORTS on julkistanut virallisen tiedon siitä miten nämä eri konsolien versiot toimivat tai ovat toimimatta keskenään, toteaa Lehtinen.

Esimerkiksi kilpailullisessa NHL:ssä on mietitty tulevaisuuden varalle erilaisia skenaarioita, joilla saataisiin seuraava ECL-kausi käytyä kunnialla loppuun ilman suurta joukkuekatoa. Tämä siis tarkoittaa sitä, että todennäköisesti ECL 13 -kausi tullaan pelaamaan PS4-version NHL 22-pelillä, koska PS5 tukee PS4:n pelejä. Vastaavasti jos konsolina olisi ainoastaan PS5 niin suurin osa edellisenvuoden joukkueista ei pystyisi osallistumaan ollenkaan.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Gaming

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop