Backdrop
wordle pääkuva
GamingLifestyleWordle

Jaa

Olisitko arvannut? Tubettaja laski hittipeli Wordlen parhaan aloitussanan

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
keskiviikkona 9. helmikuuta 2022

Viidestä kirjaimesta saa muodostettua jopa satoja tuhansia sanoja, mutta sana-arvoituspeli Wordlen avausarvauksena yksi on ylitse muiden.

Mainos
Mainos

Viime viikkojen aikana netin vallannut sana-arvoituspeli Wordle on jo tuttu näky monelle, mutta sen suosion noustessa yksi kysymys on ollut monen pelin pariin päätyneen mielessä: Millä sanalla päivän arvoitusta kannattaa lähteä ratkomaan?

Wordlessa pelaajan tehtävänä on ratkaista enintään kuudella yrityksellä viidestä kirjaimesta muodostuva englannin kielen sana, joka vaihtuu päivittäin. Oikeat kirjaimet vaihtavat väriään, joka antaa pelaajille viheitä sanan suhteen.

Haastavan pelistä tekee kuitenkin se, että englannista löytyy sanakirjasta riippuen kymmeniä tuhansia tai jopa satoja tuhansia raameihin istuvia sanoja. Wordlesta itsestään mahdollisia sanoja löytyy 2315 kappaletta.

Ratkomisen aloitustaktiikoita löytyy varmasti niin paljon kuin pelaajiakin, mutta tubettaja Grant "3Blue1Brown" Sandersonin mukaan yksi on ylitse muiden. Sanderson tutki erinäisten simulaatioiden avulla, mikä ensimmäinen sana toi nopeimman oikean arvauksen. Tubettajan laskelmat päätyivät sanaan "crane".

Sandersonin laskelmien mukaan käyttämällä sanaa "crane" ja siitä tarpeeksi eroavaa toista sanaa pelaajan tehtävä oikean sanan arvaamisen suhteen on kolmannella arvauskierroksella jo merkittävästi helpompi. Tubettajan video on kuitenkin skaalaltaan erittäin laaja, joten sanapeliin vinkkejä haluavalle siitä löytyy pelkän avausarvauksen ohella muutakin kätevää.

Alun perin Josh Wardlen kehittämä Wordle nousi sosiaalisen median avulla niin kovaan suosioon, että lehtikonserni The New York Times Company päätyi ostamaan sen helmikuun alussa. Pelistä löytyy myös kotimainen suomenkielinen versio eli Sanuli, jonka löydät tästä.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop