Backdrop
eliiga-2021-semifinaalit-news-cover
EsportseLiigaTelia Esports SeriesNHL22NHL

Jaa

Semifinaalit käyntiin eLiigassa – Jatkuuko HIFK:n ylivoima?

torstaina 13. tammikuuta 2022

eLiigan kaudella 2021-2022 semifinaaleissa valtaan ovat nousseet nuoret 18-vuotiaat konsolipelaajat HIFK:n NikkeDanglesin johdolla, mutta hallitseva mestari Tapparan Artuzio puolustaa vielä titteliään.

Mainos
Mainos

eLiigan pudotuspeleissä on oteltu nyt kaksi kierrosta ja kuusi ottelua joulukuussa päättyneen runkosarjan kymmenen parhaan joukkueen kesken. Pääosin runkosarjassa selvitetyt voimasuhteet ovat pitäneet, mutta yllätyksiäkin on nähty. Jatkoon ovat edenneet HIFK, TPS, Sport ja Tappara. Kolmen ensimmäisen joukkueen pelaajat ovat kaikki nuoria ja nälkäisiä 18-vuotiaita konsolikiekkosankareita, kun taas Tapparan pelaaja ja viime eLiiga-kauden mestari, Arttu "Artuzio" Mustila, edustaa 24-vuotiaana konkarina kokeneempaa pelaajakaartia. Ensimmäinen NHL 22 -peliversion turnaus on alkanut lupaavasti.

Perjantaina 7. tammikuuta playoffsien ensimmäisellä kierroksella kohtasivat runkosarjan sijat 7.-10. panoksenaan paikka puolivälieriin. TPS kohtasi SaiPan ja Ilves sai vastaansa JYPin. Kumpikin ottelu oli tiukka, ja ne ratkaistiin vasta kolmannessa pelissään. TPS:n lupaus Roope "pikkuroger" Bergström päihitti SaiPan Kristian "Krisutus" Räsäsen 2-1 (4-2, 3-5, 4-3), ja Ilveksen Tomi "tomboo-_-" Laitinen puolestaan kaatoi JYPiä edustavan Juuso "Juusoskari" Laukkasen samoin lukemin 2-1 (1-2, 2-1, 3-2). Tasaväkisyydestä kertoo se, että kummakin ottelun viimeinen peli ratkesi vain yhden maalin erolla.

Puolivälierissä nähtiin lauantaina 8. tammikuuta yllätys, kun TPS:n pikkuroger eteni semifinaaleihin ohi runkosarjan 2. sijan ja viime kauden eLiigan mestarin, Pelicansin Erik "Eki" Tammenpään. Tasainen ottelu päättyi lukemiin 1-2 (2-1, 1-2, 2-3) TPS:lle. Lauantaina nähtiin lisäksi kaksi muuta puolivälieräottelua, kun runkosarjan selvä voittaja HIFK ja heidän pelaajansa Niklas "NikkeDangles" Tukiainen teki selvää jälkeä Ilveksestä lukemin 2-0 (6-2, 4-3) ja Vaasan Sportin Väinö "Pikkarii" Pikkarainen kaatoi KooKoon Nico "zNicoPS" Tuoreniemen yhtä vakuuttavasti 2-0 (5-4, 4-3).

Viimeinen semifinaalipaikka selvitettiin tiistaina 11. tammikuuta Ässien Teemu "Teemuyy" Polttilan ja Tapparan Arttu "Artuzio" Mustilan kohtaamisessa. Toinen viime kauden mestareista Artuzio jätti Tapparan runkosarjassa 5. sijalle mutta eteni nyt semifinaaleihin suvereenisti 2-0 voitolla Ässistä eräpistein 3-2 ja 6-4.

Semifinaalit pelataan perjantaina 14. tammikuuta klo 17.00 alkaen, kun vastakkain asettuvat HIFK ja TPS sekä Sport ja Tappara. Heti ensimmäisessä kohtaamisessa jännittävää on, pystyykö TPS:n pikkuroger toiseen yllätykseen ja päihittämään runkosarjassa vakuuttavan ykköspaikan haalineen HIFK:n NikkeDanglesin. Sillä tempulla TPS olisi päihittänyt matkallaan finaaliin molemmat runkosarjan kärkipelaajat, HIFK:n ja Pelicansin, joten koko kauden voitto olisi jo melkein taskussa. Toisessa semifinaaliottelussa taas näemme, pystyykö Tapparan Artuzio edelleen pitämään kiinni eLiigan mestaruuspystistään, kun vastassa on runkosarjassa vakuuttavasti pelannut eLiigan tulokas Sportin Pikkarii.

Katso semifinaalilähetykset perjantaina 14. tammikuuta eLiigan sivulta: assembly.org/eliiga

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Esports

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop