Tatu Partanen -
tt_partanen
-
maanantaina 16. elokuuta 2021

StarCraft 2 -tähti Joona Sotala sijoittui DH SC2 Masters Fall Europe -turnauksessa toiseksi. Finaalissa Sotalan kukistanut ranskalaispelaaaja Clément Desplanches nousi alemmasta kaaviosta turnausvoittoon asti.

Mainos
Mainos

Suomalainen StarCraft 2 -tähti Joona "Serral" Sotala sijoittui DreamHack SC2 Masters Fall Europe -turnauksessa toiseksi.

ENCEä edustava Zerg-pelaaja Sotala selvisi finaaliin saakka tappiotta. Ylemmän kaavion finaalissa kaatui saksalainen Gabriel Raffaele "HeRoMaRinE" Segat lukemin 3-1. Finaalissa vastaan asettunut ranskalainen Terran-pelaaja Clément "Clem" Desplanches osoittautui kuitenkin liian kovaksi vastukseksi.

Jo pudotuspelien ylemmän kaavion ensimmäisellä kierroksella tappion kärsinyt Desplanches pelasi hurjan turnauksen. Ensimmäisen kierroksen tappion jälkeen ranskalainen murskasi ensimäiset kaksi vastustajaansa alemmassa kaaviossa lukemin 3-0.

Alemman kaavion puolivälierä italialaista Riccardo "Reynor" Romitia vastaan osoittautui tiukemmaksi koitokseksi, mutta myös Romiti taipui Desplanchesille lukemin 3-2. Alemman kaavion viimeisessä kahdessa ottelussa ranskalainen jyräsi tanskalaisen Max "MaxPax" C:n sekä Segatin suoraan kolmessa kartassa.

Finaaliotteluun Sotala sai ylemmän kaavion edun, eli hän aloitti suoraan yhden kartan edulla. Desplanches voitti ensimmäisen kaksikon välisen kartan, kun taas Sotala vei toisen. Tappio kuitenkin vaikutti herättävän Desplanchesin ja hän voitti loput kolme karttaa vieden ottelun lopulta lukemin 4-2.

Etenkin finaalissa pelattuun Terran vastaan Zerg -otteluun erikoistunut Desplanches on pelannut viime kuukaudet erinomaisesti. Hän voitti myös DH SC2 Mastersin kesäkauden Euroopan turnauksen, jolloin finaalissa taipui niin ikään Zergiä pelaava Romiti lukemin 4-1.

Syksyn turnauksesta hän lähtee kotiin taskussaan 10 750 dollaria palkintorahaa sekä 600 ESL Pro Touer -pistettä. Voiton myötä hän on Euroopan EPT-rankingin ylivoimainen ykkönen.

Sotala puolestaan tienasi 7375 dollaria palkintorahaa sekä kuittasi itselleen 375 EPT-pistettä. Euroopan rankingissa hän on tällä hetkellä neljäntenä.