Backdrop
jerax dota ti2019

Kuva: Valve

EsportsDOTAJerAx

Jaa

Suomalainen Dota-maailmanmestari jättää joukkueensa

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
tiistaina 24. toukokuuta 2022

Jesse "JerAx" Vainikan tie osana amerikkalaista Evil Geniuses -tiimiä on päättynyt.

Mainos
Mainos

Dota 2:n kaksinkertaisen maailmanmestarin Jesse "JerAx" Vainikan ja amerikkalaisen Evil Geniuses -joukkueen tiet erkanevat. Asiasta kertoo Twitterissä EG-organisaatio.

Vainikka ehti edustaa EG:tä viime vuoden marraskuusta asti, jolloin hän palasi lähes kahden vuoden mittaiselta tauoltaan. Suomalaispelaajan ohella tiimin riveihin liittyi samalla venäläinen Egor "Nightfall" Grigorenko, joka jatkaa joukkueessa.

EG:n päätös paljastui jo alun perin eilisiltana, kun Vainikan nimi poistettiin joukkueen jäsenten listasta Valven virallisen Dotan ammattilaissarjan sivuilla. Muutos oli sinällään yllättävä Vainikan tiimissä viettämän ajanjakson lyhyestä kestosta johtuen, mutta EG:n kannalta muutoksia selvästi tarvittiin.

Dotan kaikkien aikojen menestyneimpiin kuuluva organisaatio on viime kuukausina ollut pahoissa vaikeuksissa ja koki todellisen pohjanoteerauksen viime viikolla pelatussa Tukholman majorissa, josta EG lähti kotimatkalle jumbosijalla. Pohjois-Amerikan perinteinen kuningastiimi oli koko lohkovaiheen ainoa putoaja, mikäli diskattua Mind Games -tiimiä ei lasketa.

Samalla Vainikan paluu ammattilaiskentille ei sujunut täysin ongelmitta. Suomalaislegenda kertoi esimerkiksi John "johnxfire" Fernandezin ja Mike "MLPDotA" Le Phoenixin podcastissa, että EG:n alku oli vaikea sekä hänelle itselleen että tiimille. Vainikka joutui EG:n riveissä pelaamaan Dota-termein vitoseksi nimitettyä pelipaikkaa, siinä missä hän oli esimerkiksi MM-aikoinaan pelannut lähtökohtaisesti huomattavan erilaista nelosroolia.

Vainikan uudesta mahdollisesta joukkueesta ei toistaiseksi ole tietoa, eikä hänen korvaajaansa EG:n riveissä tällä erää tiedetä. Organisaation kokoonpano on toistaiseksi:

  • Artour "Arteezy" Babaev

  • Abed "Abed" Yusop

  • Egor "Nightfall" Grigorenko

  • Andreas "Cr1t-" Nielsen

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop