Backdrop
  • Virtus.pron Dota-joukkue pihalle turnauksesta – pelaaja käytti Venäjän invaasiota Ukrainaan tukevaa symbolia
virtuspro logo

Kuva: Virtus.pro

EsportsDOTA

Jaa

Virtus.pron Dota-joukkue pihalle turnauksesta – pelaaja käytti Venäjän invaasiota Ukrainaan tukevaa symbolia

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
lauantaina 30. huhtikuuta 2022

Ivan "Pure" Moskalenkon törttöily johti hänen Outsiders-nimellä pelaavalle tiimilleen vakavia seuraamuksia.

Mainos
Mainos

Venäläisorganisaatio Virtus.pron Dota 2 -joukkue, joka kilpailee tällä hetkellä nimellä Outsiders, on diskattu Beyond the Summitin Itä-Euroopan pudotuspeleistä. Syynä tälle on Outsiders-pelaaja Ivan "Pure" Moskalenkon kesken ottelutauon piirtämä Venäjän hyökkäystä Ukrainaan tukeva symboli.

Moskalenko taiteli pelikarttaan Z-kirjaimen, joka yleisesti mielletään invaasiota kannattavien tunnukseksi. Tempusta erityisen tökerön teki se, että Moskalenko piirsi kirjaimen ottelussa ukrainalaisorganisaatio Mind Gamesia vastaan, jonka riveistä löytyy myös kaksi ukrainalaista pelaajaa.

Moskalenko on itse selittänyt piirrostaan "vahingolla" ja hän väittää myös yrittäneensä peittää sen, mutta selitys on vähintäänkin kyseenalainen. Itse pelaajan näkökulmasta kuvatussa videossa näkyy, kuinka hän pysähtyy kesken Z-kirjaimen piirtämisen ja vielä erikseen tarkentaa yhtä symbolin viivoista ennen mitään peittämisyrityksiä.

Diskauksen johdosta Outsiders-joukkueen voitto Mind Gamesia vastaan on peruttu ja heidät on lisäksi diskattu myös turnauksen alakaaviosta. Tämän johdosta Mind Games etenee suoraan yläkaavion finaaliin, siinä missä alakaaviossa odottanut Spirit loikkaa samaan tapaan kierroksen eteenpäin.

Virtus.pro on Gambitin ohella ollut yksi kahdesta venäläisorganisaatiosta, jotka on suljettu ulos erinäisten pelien huippusarjoista Ukrainan sodan eskalaation myötä. Gambitin kannalta pakotteet johtivat lopulta organisaation Counter-Strike-tiimin myymiseen Cloud9:lle.

VP:n CS-tiimi puolestaan on niin ikään ongelmissa. Joukkueen latvialainen tähtipelaaja Mareks "Yekindar" Galinskis on väitetysti poistumassa kokoonpanon riveistä juurikin pakotteista johtuvien vaikeuksien johdosta.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop