Backdrop
 • Info

Info

Table of Contents

Mikä on ASSEMBLY?

Assembly on Suomen suurin tietokonefestivaali, jota on järjestetty jo 30 vuoden ajan. Nykyään Assembly järjestetään kaksi kertaa vuodessa, talvisin ja kesäisin.

Tapahtumassa on paljon koettavaa ja nähtävää pelaamiseen ja tietokoneharrastamiseen liittyen, kuten Suomen suurin LAN-alue, useita ohjelmalavoja sekä EXPO-alue, jossa on mukana yrityksiä ja järjestöjä näytteilleasettajina. Ohjelmistossa on erilaista tietokonekulttuuriin liittyvää puuhaa ja viihdykettä, erilaisia seminaareja, kilpailuja ja samanhenkisten ihmisten kohtaamista. Assemblyilla pelataan, tavataan kavereita, seurataan ohjelmaa, osallistutaan siihen ja peliturnauksiin sekä tutustutaan näytteilleasettajien osastoihin. 

Tapahtumaan myydään kahdenlaisia lippuja:

 • konepaikkalippuja oman pelikoneen kanssa saapuville kävijöille 
 • kävijälippuja päivä- tai viikonloppukävijöille, jotka eivät tuo mukanaan omaa pelikonetta

Konepaikoille saa tuoda joko tietokoneen tai pelikonsolin. Lisää lipuista löydät täältä.

Olemme koostaneet tietopaketin vanhemmille, joiden lapset osallistuvat tapahtumaan.

Aukioloajat ja alue

ASSEMBLY Summer 2023 järjestetään 3.-6.8. Helsingin Messukeskuksessa.

Tapahtumaan myydään kahdenlaisia lippuja: konepaikkalippuja pelaajille ja kävijälippuja päivä- tai viikonloppukävijöille, jotka eivät tuo mukanaan omaa pelikonetta.

Tapahtuman ovet aukeavat torstaina 3.8. klo 10.00 Premium-lippulaisille, ja klo 12.00 kaikille. Ovet sulkeutuvat sunnuntaina 6.8. klo 16.00. Tapahtuma on avoinna 24 h vuorokaudessa. Useamman päivän lippuihin kuuluu myös yöpymismahdollisuus Messukeskuksen tiloissa. Tapahtuma on avoinna 24 h vuorokaudessa, lukuunottamatta EXPO-aluetta.

EXPO-alueen aukioloajat

 • To 3.8. klo 12.00 – 23.00
 • Pe 4.8. klo 11.00 – 23.00
 • La 5.8. klo 11.00 – 23.00
 • Su 6.8. klo 11.00 – 14.00

Lipunmyynnin aukioloajat

ETELÄINEN SISÄÄNKÄYNTI

LIPUNMYYNTI, RANNEKKEENVAIHTO JA AKKREDITOINTI

 • To 3.8. klo 10.00 (premium) / 12.00-22.00
 • Pe 4. 8. klo 10.30-22.00
 • La 5.8. klo 11.00-22.00
POHJOINEN SISÄÄNKÄYNTI

LIPUNMYYNTI, RANNEKKEENVAIHTO ja AKKREDITOINTI

 • To 3.8. klo 10.00 (premium) / 12.00-22.00
 • Pe 4. 8. klo 10.30-22.00
 • La 5.8. klo 11.00-22.00

Turvatarkastus 24/7. Lipunmyynnin aukioloaikojen ulkopuolella tapahtuman turvahenkilöstö vaihtaa jo valmiiksi ostettuja lippuja rannekkeisiin, mutta eivät myy lippuja.

Ovilta löydät QR-koodit lippukauppaan, josta voit ostaa lippuja koko tapahtuman ajan.

Saapuminen

ASSEMBLY Summer 2023 järjestetään hyvät kulkuyhteydet omaavassa Messukeskuksessa Helsingin Pasilassa. Paikalle pääset Pasilan asemalle saapuvilla lähi- ja kaukojunilla, raitiovaunulinjoja 7,9 ja 2 korvaavalla bussilla 7X, sekä useilla busseilla (esim. 59, 69, 506, 510). Juna-asemalta  Messukeskukseen on matkaa n. 500 metriä. Hyödynnä tarvittaessa HSL:n reittiopasta päästäksesi perille.

Tapahtumaan on kaksi erillistä sisäänkäyntiä.

 • Pohjoinen sisäänkäynti, pysäköintitalon puolelta saapuville. Tällä ovella lyhytaikainen pysähtyminen tavaroiden purkua varten on mahdollista. Tavaroiden purkamisen jälkeen auto tulee kuitenkin siirtää välittömästi Messukeskuksen pysäköintitaloon. 
 • Eteläinen sisäänkäynti eli Messukeskuksen pääsisäänkäynti. Kävijälipuilla saapuvia suositellaan saapumaan tätä kautta.

Vanhempi saa tulla saattamaan konepaikalle tulevan lapsen, ja auttaa tätä purkamaan tavaransa turvallisesti konepaikalle. Myös poislähdön häämöttäessä vanhempi saa tulla auttamaan pakkauksessa ja lastauksessa. Muissa käynneissä tapahtuma-alueella vanhemmalla tulee olla tapahtumaan oma lippu.

Pysäköinti

Konepaikkalipun haltijoille suositellaan pysäköintiä Messukeskuksen pysäköintitaloon eli Messuparkkiin. Messuparkista pääset kävellen Pohjoiselle sisäänkäynnille. 

Päiväkävijöille suositellaan pysäköintiä Messukeskuksen Siipi-parkkiin, josta on lyhyt kävelymatka Messukeskuksen pääovelle eli Eteläiselle sisäänkäynnille osoitteeseen Messuaukio 1. 

Pysäköinnin hoitaa Messukeskuksen oma parkkipalvelu Euro Park. Suosittelemme pysäköinnin ostamista etukäteen.

Messukeskuksen tulo-ohjeet – Pysäköinti

Rannekkeenvaihto ja lipunmyynti

Kaikki tapahtumaan myytävät liput ovat henkilökohtaisia ja ne vaihdetaan rannekkeeksi sisäänkäynneillä. Rannekkeilla pääsee kulkemaan tapahtumasta myös ulos ja takaisin sisään päivän aikana. Tapahtuman sisäänkäynneillä myydään päivä- ja viikonloppulippuja. Konepaikkalippuja myydään ainoastaan netissä Tiketin sivuilla. 

Sisäänkäynnillä tehdään turvatarkastus. Lisää tietoa kielletyistä esineistä täällä.

Nukkuminen, sauna ja suihkut

Kävijöillemme, joilla on joko konepaikkalippu tai useamman päivän kävijälippu, olemme varanneet mahdollisuuden yöpyä sekä käydä peseytymässä ja saunassa Messukeskuksen tiloissa. Nukkumiseen on käytössä halli 2.  Nukkumishallia vartioi erillinen henkilökunta, joka myös opastaa turvallisuudessa kyseenomaisella alueella. Voit tuoda nukkumista varten maksimissaan 80 cm leveän patjan. Patja saa olla sähköllä täytettävä, tällöin täyttö ja tyhjennys hoidetaan nukkumishallin ulkopuolella. Telttaa ei valitettavasti saa tuoda. 

Suihkut löydät nukkumishallin 2 yhteydestä ja ne ovat käytössäsi 24 h vuorokaudessa. Suihkutiloja on kaksi, ja ne ovat vapaasti kaikkien sukupuolten käytettävissä. Lisäksi toinen suihkutiloista on vain naisten käytössä 8.00-13.00 ja 18.00-23.00.

Saunatilat löytyvät Messukeskuksen viereisen  Holiday Inn -hotellin 2. kerroksesta.  Hotelliin pääsee kulkemaan ulkokautta. Saunat ovat avoinna kävijöille torstaista lauantaihin klo 12.00-16.30.

Muistathan ottaa mukaan oman pyyhkeen ja peseytymisvälineet.

Ruokatarjonta

Ruokaa löytyy Asemblyn ulkoalueelta, jonne pääsee infon vierestä, sekä Messukeskuksen omista ravintoloista.

Katso ruokatarjonta ja aukioloajat täältä.

Esteettömyys

Tapahtumamme on täysin esteetön. Jokaiseen halliin ja tilaan on mahdollista päästä myös pyörätuolilla. Tiloista löytyy esteettömiä WC-tiloja.

Liikuntarajoitteisen avustaja pääsee ilmaiseksi sisään avustettavan asiakkaan kanssa.

Messukeskuksen parkkitiloissa saa pysäköidä ilmaiseksi tapahtuman aikana invaliditunnuksella. Invapaikan käyttäjän tulee käyntinsä yhteydessä ilmoittaa rekisterinumeronsa Messukeskuksen asiakaspalvelupisteeseen. 

Turvallisuus ja ensiapu

Meille on erittäin tärkeää, että tapahtumamme on turvallinen kaikille kävijöille. Tapahtuma on päihteetön. 

Tapahtumassamme työskentelee järjestyksenvalvojia, joiden tehtävä on pitää yllä kävijöiden turvallisuutta. Voit kääntyä järjestyksenvalvojien puoleen missä tahansa asiassa ja he auttavat parhaansa mukaan. Jos havaitset järjestyshäiriöitä tapahtumassamme, ota heti yhteys järjestyksenvalvojiin. Heidät tunnistat alueella keltaisesta liivistä.

Tapahtumassamme on ilmainen ensiapupäivystys 24 h vuorokaudessa. Ensiavusta vastaa koulutettu ensihoitaja. Ensiapupäivystäjän löydät tapahtuma-alueelta ja häneen saat yhteyden infopisteen tai järjestyksenvalvojien kautta.

Kielletyt tavarat

 • Kaikenlaiset aseet – tämä kattaa myös “roolipeliaseet”, mikäli niillä voi satuttaa toista ihmistä
 • Teräaseet, kuten puukot
 • Leathermanit tai muut monitoimityökalut, joiden osana on veitsi (nämä luokitellaan teräaseiksi)
 • Ilotulitusvälineet tai muut räjähdysherkät aineet
 • Alkoholi ja huumausaineet
 • Reseptilliset lääkkeet, joihin sinulla ei ole reseptiä (resepti pitää olla mukana ja esittää pyydettäessä)
 • Laserosoittimet, laserkynät yms.
 • Savukoneet
 • Kuivajää
 • Potkulaudat, tasapainolaudat yms.
 • Isot kaiuttimet
 • Teltat

Päihteet ja huumausaineet

Assembly on koko perheen tapahtuma, ja tämän johdosta täysin päihteetön. Päihteitä (alkoholi yms.) tai huumausaineita ei saa tuoda tapahtumapaikalle. Tapahtumaan ei myöskään pääse sisään päihtyneenä. Tupakointi tapahtumapaikan sisällä on kielletty. Pääsisäänkäynnin ulkopuolella on erillinen tupakointialue.

Löytötavarat

Tapahtumassa 24h vuorokaudessa toimiva infopiste kerää löytötavarat tapahtuman aikana. Voit myös tulla ilmoittamaan infodeskille, mikäli olet kadottanut omaisuuttasi tapahtuma-alueella. Otamme tällöin ylös yhteystietosi ja löytäessämme tapahtumassa kadottamasi tavaran, ollemme sinuun yhteydessä. 

Tapahtuman löytötavarat toimitetaan Löytötavarapisteeseen Helsingin Kamppiin. (HTP Palvelut). Otathan huomioon että prosessissa voi kestää kirjaamisen ja kuljetuksen johdosta. Lisätietoja löytötavaroiden tiedustelusta löydät löytötavarapisteen sivuilta.

Hyvä käytös ja häirintäyhdyshenkilöt

Jokainen on tervetullut Assyille omana itsenään. Tapahtumassamme ei sallita minkäänlaista syrjintää, epäasiallista käytöstä, kiusaamista tai häirintää. Mikäli havaitset epäasiallista käytöstä tai häirintää, käänny kenen tahansa järjestyksenvalvojan tai henkilökunnan edustajan puoleen matalalla kynnyksellä. 

Koulutetut häirintäyhdyshenkilöt päivystävät tapahtumassa paikan päällä ja verkossa sekä ovat tavoitettavissa tarvittaessa myös tapahtuman jälkeen. Häirintäyhdyshenkilöiden avulla haluamme madaltaa kynnystä ilmoittaa kohdatusta tai koetusta häirinnästä, jotta siihen on mahdollista puuttua. Häirintäyhdyshenkilöt toimivat häirintää kohdanneen tai kokeneen kuuntelijana ja auttajana kaikissa tapauksissa luottamuksellisesti. Heille voi myös mennä juttelemaan, vaikket olisi varma oletko kohdannut häirintää. Häirintäyhdyshenkilöt toimivat suomeksi ja englanniksi.

Tarvittaessa häirintäyhdyshenkilöt tarjoavat erillisen tilan rauhoittumista ja kahdenkeskistä keskustelua varten. Älä jää yksin, jos kohtaat häirintää. Jos olet epävarma siitä, oletko saattanut joutua häirinnän kohteeksi, voit olla yhteydessä häirintäyhdyshenkilöihin ja saada keskusteluapua.

Tässä tapahtumassa Discordissa päivystää Kamk.gg:ltä Finnada (D-tag: finnada) ja Sebastien “Oxygen” (D-tag: oxygen_seb).

Ikärajat

Assembly on ikärajaton, koko perheen tapahtuma. Tapahtumamme suositusikäraja ilman vanhempiaan osallistuville nuorille on 13 vuotta. Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät veloituksetta tapahtumaan lipun ostaneen vanhemman seurassa.

Narikka

Tapahtumamme kävijöitä palvelee narikka, joka on avoinna 24 h vuorokaudessa koko tapahtuman ajan. Narikan löydät eteläiseltä sisäänkäynniltä. Narikasta peritään maksu 3 €/käynti. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät pankkikortit sekä käteinen. 

Messukeskuksen aulatiloista löydät lisäksi maksullisia säilytyslokeroita, jotka toimivat käteisellä ja maksavat 2 €/kerta.

Kuvaus ja striimaus tapahtumassa

Tapahtumassa kuvataan ja striimataan järjestäjän ja kävijöiden puolesta, joten emme voi taata, ettei kävijä näkyisi tapahtumasta tehdyillä tallenteilla joko livenä tai jälkikäteen. Saapumalla tapahtumaan hyväksyt mahdollisuuden tulla kuvatuksi.

Järjestävän tahon osalta voit pyytää esimerkiksi Galleriassa olevien kuvien poistamista, mutta kaikkea ei silti välttämättä voida poistaa. Yksityishenkilöiden ottamaan materiaaliin Assembly Organizing ei voi puuttua.


Assembly
Footer Backdrop