Backdrop
  • Juhani ”Kantoraketti” Toivonen teki elektronisen urheilun historiaa
EsportsR6SUbisoft

Jaa

Juhani ”Kantoraketti” Toivonen teki elektronisen urheilun historiaa

tiistaina 23. elokuuta 2022

Suomalainen Juhani ”Kantoraketti” Toivonen teki e-urheilun historiaa voittamalla ainoana pelaajana Six Major -turnauksen toistamiseen. Katso turnauksen finaali videolta! Mukana myös Operation Brutal Swarm -laajennuksen julkistus.

Mainos
Mainos
Mainos
Mainos

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege on yksi pelatuimpia ja seuratumpia kilpaurheilupelejä. Sen Major-peliturnauksissa kohtaavat lajin huiput ottaessaan toisistaan mittaa taktisissa, mutta nopeatempoisissa peliotteluissa. Tämän kesän Six Major -kisat pelattiin Berliinissä 15.-21. elokuuta. Mukana oli 16 parasta joukkuetta neljältä eri alueelta ympäri maailmaa. Voittajaksi selviytyi Rogue-tiimi, jossa pelaa myös suomalainen Juhani ”Kantoraketti” Toivonen. Hän teki pelissä historiaa voittamalla ainoana pelaajana Six Major -turnauksen toistamiseen.

Huikean finaaliturnauksen ja sen loppujuhlallisuudet voi katsoa myös täältä.

Finaaliturnauksen yhteydessä Ubisoft julkisti myös 6. syyskuuta alkaen pelattavan Operation Brutal Swarm -laajennuksen sisällön. Se on seitsemännen pelivuoden kolmas vaihe ja tuo mukanaan singaporelaisen Grim-sotilaan. Lisäksi pelipäivitys tuo stadionkentän pysyvään käyttöön sekä joukon pienempiä uudistuksia ja muutoksia.

Grim on nopeasti liikkuva hyökkääjäluokan tiedustelija, jonka erikoisuutena on Kawan Hive -laukaisujärjestelmä. Sillä päästetään ilmaan kanisterillinen robottimehiläisiä, jotka muodostavat tiedustelukäyttöön tarkoitetun mikrolennokkiparven. Kun puolustajaoperaattori kulkee tällaisen parven valtaaman alueen läpi, hänen liikkeensä ilmaantuu hyökkääjien kartalle näkyviin. Merkattu puolustaja näkyy kartalla aina siihen asti, että robottimehiläisten akunvaraus loppuu. Uutena pelikarttana kiertoon tulee alkujaan vuonna 2021 Road to SI -tapahtumassa esitelty Stadium. Tämä osin läpinäkyvistä, mutta tuhoutumattomista väliseinistä koostuva kenttä tekee taistelusta ainutlaatuista ja vaatii ryhmiltä oivallusta viestinnän suhteen. Stadionin kaltainen kenttä tulee pelattavaksi peruspelin lisäksi myös Team Deathmatch -pelimuodossa.

Operaattori- ja kenttälisäysten ohella sähkömagneettiset EMP-kranaatit tulevat mukaan osaksi joidenkin operaattorien varustevalikoimaa. Lisäksi Operation Brutal Swarm sisältää joukon muita parannuksia, kuten entistä paremman taktisen minikartan. Myös huijaripelaajista ilmoitusten tekeminen on tehty aiempaa helpommaksi. Muita pieniä uudistuksia ovat muun muassa joidenkin aseiden rekyylimuutokset, varustekoostumusten aiempaa vapaampi muokkausmahdollisuus ja operaattorikohtainen ominaisuuksien tasapainotus.

Operation Brutal Swarm -pelilaajennus on jo käytössä pelin testipalvelimilla, joiden mukaan uusia ominaisuuksia hienosäädetään lopullista julkaisua varten.

Lue lisää esports-uutisia

Siirry aiheisiin

AssemblyTelia
Footer Backdrop