Backdrop
Paloalto_artikkeli

Kuva: Palo Alto

LifestyleTietoturva

Jaa

Maailman johtava kyberturvallisuustoimittaja varoittaa Brute Ratel C4 -haittaohjelmasta

torstaina 14. heinäkuuta 2022

Tietoturvayhtiö Palo Alto Networks varoittaa uudesta salakavalasta Brute Ratel C4 -haittaohjelmasta, joka saattaa murtautua suojaamattomiin tietokoneisiin ongelmia aiheuttaen.

Mainos
Mainos

Toukokuussa löydetyn haittaohjelman näyte analysoitiin VirusTotal-ohjelmassa. Näyte herätti suurta huomiota erityisesti salakavalan toimintamallinsa ansiosta. Ohjelman analysointi paljasti sen haitalliset toiminnot, joilla voidaan haluttaessa saastuttaa kohde ja murtautua sen tietoihin. Tämä mahdollistaa kohteen väärinkäytön etäyhteyden kautta monin eri tavoin.

Erityisen ovelaksi Brute Ratel C4 -sukuisen haittaohjelman tekee sen kyky olla tulematta havaituksi virustorjunnan ja muiden suojaussovellusten toimesta. Lisäksi haittaohjelma on naamioitu näyttämään siltä kuin sen tekijänä olisi Microsoftin tietoturvaosasto. Tämä saattaa hämätä tietokoneen käyttäjää ja ohjelmistoja.

Palo Alto Networks kehottaa kaikkia turvallisuusalan tekijöitä suojautumaan Brute Ratel C4 -sukuisilta haittaohjelmilta sekä organisaatioita olemaan valppaina niiden suhteen.

Lisätietoja aiheesta löydät täältä.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop