ENCEn Valmentaja Eetu "sAw" Saha (keskellä) onnistui Dallasissa ottamaan varapelaajastaan Janusz "Snax" Pogorzelskista kaiken irti. Kuva: ENCE

EsportsIEM DallasENCECS:GO

Jaa

Cloud9 murskasi ENCEn Dallasin finaalissa – Varapelaaja Snax oli ENCEn tähti

maanantaina 6. kesäkuuta 2022

ENCEn tie IEM Dallas 2022 -turnauksessa päättyi hopeaan, kun venäläinen Cloud9 otti bo5-finaalissa väkevän 3-0 voiton suomalaisesta organisaatiosta.

Mainos
Mainos

Suomalaisen kilpapeliorganisaaation ENCEn matka Intel Extreme Masters Dallas 2022 -turnauksessa päättyi rajuun tappioon finaalissa eilen illalla. Voiton vei Cloud9 suoraan kolmessa kartassa paras viidestä -muodossa pelatussa ottelussa. Kotiyleisö Dallasissa osoitti suurta suosiota amerikkalaiselle Cloud9-organisaatiolle, vaikka voitto irtosikin venäläisellä, Gambitin entisellä kokoonpanolla.

Tulos: ENCE 0-3 Cloud9 (Mirage 12-16, Overpass 11-16, Ancient 3-16) - VIDEO

Ottelu alkoi Miragessa, jonka ENCE valitsi, mutta Cloud9 päätti poikkeavasti aloittaa hyökkäyspuolelta. ENCE sai vahvan alun ja vei ensimmäisen puoliskon puolustajina 10-5. Puolen vaihdon jälkeen tilanne kääntyi täysin, ja heti voitettuaan pistoolin Cloud9 voitti neljä kierrosta putkeen. ENCE sai lopulta terroristeina vain kaksi kierrosvoittoa ja Cloud9 otti kartan nimiinsä lukemin 16-12.

Toisena karttana pelattiin Overpass, joka oli Cloud9:n valinta. Sinipaitojen neljä venäläistä ja yksi kazakstanilainen pelaaja olivat kartan hyökkäyspuolella kaikki tasaisen tappavia, ja repivät puoliskon itselleen lukemiin 10-5. Hyökkäyspuolella ENCE konvertoi hävityn pistoolikierroksen hyvin itselleen ja nappasi perään vielä kaksi kierrosta lisää, mutta siihen peräkkäiset kierrosvoitot jäivätkin. Cloud9:n ekonomiaa ei saatu tarpeeksi horjutettua, ja he kuroivat lopulta tauluun itselleen 16 kierrosvoittoa ENCEn jäädessä 11:een.

Kolmas kartta oli ENCEn valinta Ancient, jossa he ovat niittäneet viime aikoina menestystä voittaen 10 edellisistä 11 Ancient-pelistään. Mutta myös Cloud9 on vahva Ancient-joukkue, sillä he ovat voittaneet siinä kolmen kuukauden aikana 75% pelatuista otteluistaan, ja nyt Dallasissa he olivat murskanneet Liquidin ja BIGin siinä 16-4 ja 16-3. Tähän vakuuttavaan voittoputkeen lisättii nyt ENCEkin, kun Cloud9 antoi ENCElle vain kolme kierrosta ensimmäisellä puoliskolla. Lopputulos Ancientissa 16-3 Cloud9:n eduksi sinetöi finaalin yllättävän nopeasti, ja mestaruus pääsi Dallasissa paikallisen organisaation syliin puhtain lukemin 3-0.

Cloud9-joukkueen 20-vuotias pelinrakentaja Vladislav "nafany" Gorshkov pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä huipputason LAN-turnauksen voittoa Dallarissa. Katso kuva alta tai Twitteristä.

HObbit voitti 5 vuoden tauon jälkeen

Cloud9-kokoonpanon veteraani Abai "HObbit" Hasenov oli finaalissa tilastoissa joukkueensa heikoimpia, mutta hän on joukkueen tunnetuin ja menestynein pelaaja. Viimeksi hän voitti LAN-turnauksen yleisön edessä vuonna 2017, kun hän voitti Krakovassa Major-mestaruuden.

Snax korvasi Spinxiä hienosti turnauksessa

Viisumiongelmien vuoksi tähtipelaaja Lotan "Spinx" Giladi joutui jättämään IEM Dallas -turnauksen väliin, mutta varapelaaja Janusz "Snax" Pogorzelski paikkasi tilanteen hienosti ja oli monessa ottelussa avainpelaajan roolissa. Finaalissa Snax oli tilastoissa ENCEn paras pelaaja. Alla Snaxin haastattelu ennen finaalia.

Snaxin otteita ENCEn kanssa Dallasin turnauksessa on koostettu videolle. Katso alta tai YouTubesta.

Seuraava turnaus ensi viikolla

Suomalaisille riittää nyt seurattavaa CS:GO-rintamalla, kun seuraava turnaus, jossa sekä ENCE että Aleksi Virolaisen G2 pelaavat, käydään ensi viikolla 15.-19. kesäkuuta. BLAST Premier Spring Final otellaan Portugalissa, ja siellä ENCE ja G2 ovat samassa alkulohkossa yhdessä BIGin ja NaVin kanssa.