Backdrop
  • ENCE ja G2 pudotuspeleihin IEM Dallasissa – Tuore Major-voittaja tapui ENCElle
iem-dallas-2022-ence-g2-snappi-aleksib

Kuva: ENCE & ESL

EsportsCS:GOIEM DallasENCEG2Aleksib

Jaa

ENCE ja G2 pudotuspeleihin IEM Dallasissa – Tuore Major-voittaja tapui ENCElle

Juho Nieminen -
Azhrak
-
torstaina 2. kesäkuuta 2022

ENCE peittosi maaiilmanlistan ykkösen FaZen ja eteni lohkostaan voittajana jatkoon, kun taas G2 taisteli itselleen lohkon viimeisen jatkopaikan pudottaen Vitalityn.

Mainos
Mainos

Kolmas pelipäivä Intel Extreme Masters Dallas 2022 -turnauksessa päättyi suomalaisittain iloisesti, kun sekä kotimainen kilpapeliorganisaatio ENCE että Aleksi "Aleksib" Virolaisen tähdittämä G2 onnistuivat etenemään pudotuspeleihin. Pudotuspelit alkavat perjantaina 3. kesäkuuta klo 21.00 Suomen aikaa, kun G2 kohtaa FURIAn. Turnaus saa päätöksensä sunnuntaina 5. kesäkuuta, kun bo5-finaali otellaan klo 19.00 alkaen.

ENCE 2-1 FAZE

ENCEn suoritus oli suorastaan loistava, sillä he nappasivat lohkonsa ykköspaikan vain pari viikkoa sitten Major-voittajaksi kruunatulta FaZelta. Kaiken kukkuraksi ENCEn voitto tuli varapelaajalla, kun tähtipelaaja Lotan "Spinx" Giladi on sivussa viisumiongelman vuoksi ja paikkaamassa on puolalainen Janusz "Snax" Pogorzelski.

Voittonsa ansiosta ENCE etenee nyt suoraan pudotuspelien semifinaaleihin, jossa vastaan tulee lauantaina 4. kesäkuuta voittaja ottelusta G2—FURIA.

Ottelu: ENCE 2-1 FaZe (12-16 Mirage, 16-12 Ancient, 16-8 Nuke) - VIDEO

FaZe-ottelun jälkeen ENCEn pelinrakentaja Marco "Snappi" Pfeiffer antoi haastattelun, jossa hän painotti voitettujen pistoolikierrosten vaikutusta lopputulokseen. Hän myös kehui varapelaajaansa Janusz "Snax" Pogorzelskia vuolaasti.

Snax ansaitsee kaiken kunnian, hän on pelannut niin hyvin. Jos joku tier 1 -joukkue etsii pelaajaa, niin Snax on todella pistänyt täällä työhakemuksen vetämään suorituksillaan. Olemme nyt pelanneet Mouzia, G2:sta ja FaZea vastaan, ja hän on tuhonnut kaikki. Snappi

Kuuntele Snappin koko haastattelu alta tai Twitteristä.

G2 2-0 VITALITY

G2 oli turnauksessa selkä seinää vasten, sillä aiempi tappio lohkossa ENCElle vei heidät taistelemaan lopulta lohkon viimeisestä jatkopaikasta. Toissapäivänä kaatui Astralis lukemin 2-1, mutta nyt vastaan tuli G2:n tavoin viime Major-turnauksessa flopannut Vitality. Yllättäen joukkueiden karttavalinnat ovat samat, joten karttavetolla ei ollut suurtakaan merkitystä. G2 kuitenkin oli valmistautuneempi, ja he pääsivät heti ensimäisessä kartassa niskan päälle.

Ottelu: G2 2-0 Vitality (16-7 Dust2, 16-14 Inferno) - VIDEO

Aleksi "Aleksib" Virolainen kertoi haastattelussa voitettuaan Vitalityn, että ensimmäisenä pelatun Dust2:n ratkaisi alkupuoli. Hyvän alun saatuaan G2:lla oli selvä näkemys siitä, miten Vitality tulee kartan pelaamaan, ja he pystyivät arvaamalla sijoittamaan puolustuksensa oikein. Infernossa G2 joutui taistelemaan toden teolla, kun karttojen välinen tauko katkaisi hyvän putken, ja jatkoaikakin oli jo lähellä. Virolainen paljasti haastattelussa, että heitä onnisti lopussa, kun Vitalityn Mathieu "ZywOo" Herbautin koukkaus paljastui hänen kiikarin äänestään.

Tuntuu mahtavalta olla takaisin Dallasissa. Pelasin täällä aiemmin ENCEn kanssa ja pääsimme finaaliin, mutta valitettavasti hävisimme. Tuntuu kuitenkin hienolta pelata taas areenalla ja tavata Pohjois-Amerikan faneja. —Aleksib

Kuuntele koko Aleksib:n haastattelu alta tai Twitteristä.

Pudotuspelit IEM Dallas -turnauksessa

Ensimmäinen kierros, perjantai 3. kesäkuuta G2 vs FURIA - pe klo 21.00 FaZe vs Cloud9 - pe-la yö klo 00.30

Semifinaalit, lauantai 4. kesäkuuta ENCE vs G2/FURIA - la klo 19.00 BIG vs FaZe/Cloud9 - la klo 22.30

Finaali, sunnuntai 5. kesäkuuta Sunnuntaina klo 19.00, bo5

Seuraa turnausta suomeksi kanavalta Elisaviihdesport ja englanniksi kanavalta ESL_CSGO.

Siirry aiheisiin

AssemblyTelia
Footer Backdrop