Backdrop
  • G2 Esports haastaa NFT-yhtiön oikeuteen – syyttää kumppaniyhtiötään yli viiden miljoonan dollarin vahingoista
g2 kuvitus2

Kuva: G2

LifestyleEsportsG2NFT

Jaa

G2 Esports haastaa NFT-yhtiön oikeuteen – syyttää kumppaniyhtiötään yli viiden miljoonan dollarin vahingoista

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
tiistaina 22. maaliskuuta 2022

Maailman suurimpiin esports-organisaatioihin kuuluvan G2:n mukaan blockchain-yhtiö Bondly on huijannut organisaation johtoa ja aiheuttanut G2:lle jättimäisiä tappioita.

Mainos
Mainos

Maailman suurimpiin ja menestyneimpiin esports-organisaatioihin kuuluva G2 vie blockchain-yhtiö Bondlyn oikeuteen, kertoo Washington Post. Los Angelesin piirikunnassa jätetyn oikeuskanteen mukaan Bondly on rikkonut sopimusta, jonka mukaan yhtiön piti tuottaa G2:lle NFT-tuotteita.

Kanteessa G2 väittää, että Bondly huijasi organisaation johtoa, luisti sopimuksen ehdoista sekä asetetuista aikamääreistä esimerkiksi G2:lle kuuluvien maksujen suhteen. G2:n kanteen mukaan Bondlyn toiminta aiheutta organisaatiolle noin 5,3 miljoonan dollarin eli noin 4,8 miljoonan euron edestä vahinkoa.

Bondlyn verkkosivujen mukaan yhtiö on tehnyt yhteistyötä NFT-projektien muodossa esimerkiksi sometähti Logan Paulin ja muusikko Lewis Capaldin kanssa. Yhtiön oman kuvailun mukaan Bondly on mukana "NFT-teknologian terävimmässä kärjessä".

G2 aloitti yhteistön NFT-yhtiön kanssa alun perin kesäkuussa 2021. NFT-tekniikka on ollut viime vuosina paljon pinnalla, mutta monet ovat pitäneet suurta osaa teknologiaan liittyvästä liiketoiminnasta huijauksena. Sopimuksen solmimisaikaan G2:n omistaja Carlos "ocelote" Rodriguez kuitenkin vakuutteli, että organisaation sopimus Bondlyn kanssa on tehty "oikeista syistä".

Kanteeseen kiinnitettyjen liitteiden mukaan Bondlyn vastuulla oli tuottaa ja markkinoida G2:n NFT-tuotteita. Tästä yhtiön piti maksaa kaksi miljoonaa dollaria vuodessa, sekä lisäksi 1,25 miljoonan dollarin suuruinen takuumaksu sopimuksen alussa. G2:n mukaan heti ensimmäisen laskun jälkeen Bondlyn edustaja kuitenkin ilmoitti, että he "eivät kykene toimittamaan NFT-ohjelmaa".

G2 väittää, että tämän jälkeen Bondlyn edustajat halusivat purkaa sopimuksen tai laittaa sen tauolle. Kehittyvää tilannetta ei olla vielä kommentoitu G2:n eikä Bondlyn leireistä oikeuskanteen ulkopuolella.

– He [Bondly] tiesivät, että he eivät kykene suoriutumaan, mutta he odottivat viekkaasti siihen asti kunnes G2 ilmoitti julkisesti yhteistyönsä Bondlyn kanssa miljoonille faneille napatakseen G2:n brändin kautta julkisuutta itselleen, kanteessa väitetään.

Siirry aiheisiin

AssemblyTelia
Footer Backdrop