Backdrop
twitch kuvituskuva

Kuva: Twitch

LifestyleGamingTwitchStriimaajat

Jaa

Lisää mainoksia ja vähemmän rahaa striimaajille – väitetyille Twitch-uudistuksille täystyrmäys somessa

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
perjantaina 29. huhtikuuta 2022

Bloombergin lähteiden mukaan Twitch kaavailee muutoksia, jotka vaikeuttaisivat sekä katsojien että sisällöntuottajien käyttökokemuksia.

Mainos
Mainos

Striimausjätti Twitch kaavailee merkittäviä uudistuksia partneriohjelmaansa, kertovat Bloombergin nimettömät lähteet. Sivusto harkitsee esimerkiksi yksinoikeussääntöjen poistamista, eli suurimmat Twitch-nimet voisivat jatkossa striimata esimerkiksi YouTubessa tai Facebookissa esteettä.

Uudistuslistalta löytyy kuitenkin ehdotuksia, jotka ovat vähemmän mukavaa luettavaa sekä katsojille että striimaajille. Twitch tähtää väitetysti lähetysten aikana ja alussa pyörivien mainosten lisäämiseen ja suunnittelee pudottavansa partnereiden tienaamaa osuutta heidän kanaviensa tilauksista nykyistä alemmas.

Twitchiin on toivottu lukuisia uudistuksia esimerkiksi vihaviestien vähentämiseksi, mainosten vähentämiseksi ja tekijänoikeusongelmien ratkaisemiseksi, mutta nyt lähteiden esittämä asialista on aiheuttanut suurta närää sosiaalisessa mediassa.

– Mikä vitsi. Tämä tekee sivustosta huonomman kaikille muille paitsi Twitchille itselleen, purkaa Twitterissä maailman suosituimpiin tubettajiin kuuluva Seán "Jacksepticeye" McLoughlin.

– Eihän tässä ole vielä mitään varmaa ja kaikki perustuu vain lähteisiin, MUTTA: Nämä muutokset olisivat huonoja striimaajille. Nämä muutokset olisivat huonoja katsojille. En näe, että tämä menee mitenkään läpi, pohtii Jack CouRage" Dunlop, joka on myös yksi varhaisimpia Twitchistä YouTubeen loikanneita suurstriimaajia.

Monet aihetta kommentoineet ovat myös huomauttaneet, että tilaustulojen pudotus ei edes suoraan koskisi "Twitchin huippustriimaajia", toisin kuin Bloombergin lähteet väittävät. 100 Thieves -organisaation perustaja Matthew "Nadeshot" Haag kertoo, että sivuston huippunimillä on joka tapauksessa sitovat sopimukset, jossa heidän korvauksestaan on sovittu yksilöllisesti.

– Vielä 2-3 vuotta sitten Twitch ei koskaan maksanut minimikorvauksia sopimuksista. Alustasodat Mixerin, YouTuben ja Facebookin kanssa pakottivat seidät siihen. Nyt kun monet striimaajat ovat sitovassa sopimuksessa Twitchin kanssa uskon, että monet heistä ovat hiljaa, koska he eivät uskalla purra heitä ruokkivaa kättä, Haag sanoo.

Twitch-suurnimi Asmongold puolestaan huomauttaa, että tilaustulojen pudotus runnoisi sen sijaan varsinkin pieniä striimaajia. Asmongoldin mukaan huomattavasti suurempi osuus pienten striimaajien tuloista koostuu nimenomaan tilauksista tai lahjoituksista, siinä missä suurilla striimajilla tulojen leijonanosa on sponsoreilta.

– Jos olet Twitchin huipulla, sinulla on aivan eri säännöt kuin muilla. Miten tämä koskee minua? Ei mitenkään. Jos haluaisin lisää rahaa, ottaisin vain sponsorin kuukaudeksi, Asmongold toteaa.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop