Backdrop
Taide ja teknologia
LifestyleTaide >< TiedePodcast

Jaa

tiistaina 19. lokakuuta 2021

Mitä yhteistä on oopperalla ja videopeleillä?! Taide >< Teknologia -podcast

Sekä ooppera että videopelit ovat yhtenäistaideteoksia, joissa teknologia on tärkeässä roolissa. Mitä muuta yhteistä niillä on?

Mainos
Mainos

Sekä ooppera että videopelit ovat yhtenäistaideteoksia, joissa teknologia on tärkeässä roolissa. Mitä muuta yhteistä niillä on? Vaikka oopperan ja baletin taidemuotojen perustana ovat vanhat klassikot, myös nämä taidemuodot kehittyvät jatkuvasti vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa, sanoo Lilli Paasikivi, Suomen kansallisoopperan taiteellinen johtaja.    Videopeleissä teknologia mahdollistaa pelaajalle vapauden valita, miten tarina etenee. Remedy pelistudion luova johtaja ja Control-pelin ohjaaja Mikael “Mixu” Kasurinen kertoo, miten monista eri palasista kootaan onnistuneita pelikokemuksia. 

Uudet keksinnöt ovat aina muokanneet taiteen kokemusta ja estetiikkaa. Usein taide on ennakkoluuloton testaaja monille teknologioille, ja sillä on tärkeä rooli myös innovaatioiden haastajana. Näitä rajapintoja tutkien Taide vai teknologia -ohjelma, kysyy myös, mikä on taiteen ja teknologian yhteinen tulevaisuus.

Vieraina: Suomen kansallisoopperan taiteellinen johtaja, mezzosopraano Lilli Paasikivi (Suomen kansallisooppera) ja Mikael “Mixu” Kasurinen (Remedy Entertainment) 

Mixu: https://www.remedygames.com/talking-game-design-in-remedys-next-projects/

Lilli: https://oopperabaletti.fi/talo/ihmiset/cv/lilli-paasikivi-2/ Kuuntele Taide >< Teknologia -podcast alta:

Ohjelmassa soineet kappaleet:  

Luciano Pavarotti: Nessun dorma (Puccinin oopperasta Turandot)

Kärtsy Hatakka & Kimmo Katajisto: Byzantine Power Game (Remedyn videopelistä Max Payne)

Torb the Roach and Floppy MacSpace: Varm Luft

Ohjelman tunnusmusiikki on yhdistelmä La Bohème-oopperan livetaltiointia ja vuoden 2020 Assembly Online -tapahtuman tracked music -kisan voittajakappaletta talossa II, jonka on tehnyt @laamaa

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Lifestyle

Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop