Backdrop
  • Natus Vinceren venäläiskapteenille potkut
boombla_antwerp

Kuva: PGL

EsportsCS:GO

Jaa

Natus Vinceren venäläiskapteenille potkut

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
maanantaina 30. toukokuuta 2022

Counter-Strike-tähti Kirill "Boombl4" Mikhailovin tie Na'Vin johtajana päättyy, mutta linjauksen taustalla eivät ole pelilliset seikat.

Mainos
Mainos

Ukrainalaisen Natus Vincere -organisaation Counter-Strike-tiimissä tehdään muutoksia. Na'Vin tiedotteen mukaan tiimin jättää yllättäen kapteeni Kirill "Boombl4" Mikhailov.

23-vuotias venäläinen liittyi tiimin riveihin alunperin vuonna 2019. Vuosien varrella hän ehti johtaa Na'Vin lukuisiin turnausvoittoihin, joista merkittävin eli major-kulta tuli viime syksynä Tukholmassa. Mikhailovin toistaiseksi viimeiseksi saavutukseksi Na'Vi-paidassa jää tämän kevään major-hopea Antwerpenista.

Na'Vin mukaan potkujen syy ei kuitenkaan ole Mikhailovin pelitaidoissa tai palvelimella, vaan hän jättää tiimin organisaatioon kohdistuvien "korkeiden maineriskien" johdosta. Asiaa ei ole Mikhailovin tai organisaation taholta avattu, mutta päätökseen todennäköisesti vaikutti hänen vaimonsa somenäkyvyys.

Mikhailovin Lika-vaimo joutui aiemmin keväällä kovan kritiikin kohteeksi, kun eräs hänen somepostauksensa tulkittiin Venäjän invaasiota Ukrainaa tukevaksi. Mikhailov itse pyysi julkisesti anteeksi vaimonsa toimintaa ja kertoi "vastustavansa verenvuodatusta ja tukevansa rauhaa".

Na'Vi ilmoitti aiemmin keväällä, että organisaatio ei työskentele Venäjällä asuvien pelaajien kanssa. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Mikhailovin sekä Ilya "Perfecto" Zalutskiyn ja Denis "electroNic" Sharipovin pitäisi kaikkien muuttaa pois maasta. Zalutskiy asuu tiettävästi jo Ukrainassa, mutta perheellisen Sharipovin jatko on vielä epäselvempää.

Venäläisduon ohella Na'Vin riveissä jatkavat ukrainalaiset Aleksandr "s1mple" Kostyliev ja Valeri "b1t" Vakhovski. Tiimi nähdään palvelimella seuraavan kerran kesäkuun 15. alkavassa BLAST Premierin kevätfinaalissa.

Siirry aiheisiin

AssemblyTelia
Footer Backdrop