Backdrop
  • Omikron säikäytti järjestäjät – vuoden suurimmat pelimessut siirtyvät nettiin
e3 kansikuva

Kuva: E3

LifestyleGamingE3

Jaa

Omikron säikäytti järjestäjät – vuoden suurimmat pelimessut siirtyvät nettiin

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
perjantaina 7. tammikuuta 2022

Alkuperäisen suunnitelman mukaan E3-pelimessut piti järjestää jälleen fyysisenä tapahtumana kesäkuussa. Toisin kävi.

Mainos
Mainos

Vuoden suurimman pelitapahtuman eli Yhdysvalloissa järjestettävän E3:n oli määrä palata tänä kesänä jälleen fyysisenä järjestettäväksi livetapahtumaksi. Toisin kuitenkin kävi, sillä messuja järjestävä Entertainment Software Association on päättänyt siirtää tapahtuman kokonaan nettiin.

VentureBeat-sivustolle antamassaan kommentissa järjestävä taho vahvistaa, että päätöksen taustalla piilevät huolet koronaviruksen suhteen.

– E3:a ei järjestetä fyysisenä vuonna 2022 johtuen COVID-19:sta liittyvistä terveysriskeistä ja niiden mahdollisista vaikutuksista messujen kävijöitä ja esiintyjiä kohtaan. Olemme joka tapauksessa innoissamme E3:n tulevaisuudesta ja odotamme myös innolla tapahtumaan liittyvien yksityiskohtien kertomisesta lähitulevaisuudessa, järjestäjien tiedotteessa todetaan.

Tämä tarkoittaa sitä, että tapahtuma järjestetään kesäkuussa toista vuotta peräkkäin pelkästään online-tapahtumana. Tavanomaisesti Los Angelesin messukeskukseen kerääntyisi kymmeniä tuhansia pelialan toimijoita sekä faneja.

E3 ei suinkaan ole ainoa tapahtuma, johon koronavirus ja varsinkin uusi omikronvariantti ovat vaikuttaneet. Tällä viikolla järjestetty teknologia-alan suurtapahtuma CES siirrettiin viime hetkellä pitkälti nettiin. Peli- ja teknologia-alojen ulkopuolella nettiin on loikannut esimerkiksi Sundance-filmifestivaali. Musiikkialan Grammy-gaalaa puolestaan lykätään toistaiseksi hamaan tulevaisuuteen.

Siirry aiheisiin

AssemblyTelia
Footer Backdrop