Backdrop
twitch kuvituskuva

Kuva: Twitch

LifestyleTwitch

Jaa

Striimauspalvelu Twitch hakkeroitiin – massiivinen tietopaketti leviää netissä, salasana kannattaa vaihtaa heti

Vuodetusta paketista löytyvät väitetysti muun muassa osia Twitchin lähdekoodista, striimaajien tienestejä viimeisen kolmen vuoden ajalta sekä Twitchin sisäisiä turvatyökaluja.

Mainos
Mainos

Striimauspalvelu Twitch on joutunut väitetyn tietomurron uhriksi. Anonyymi hakkeri jakoi tänään nettiin noin 126gb:n paketin, jonka hän väittää sisältävän osan Twitchin lähdekoodista, striimaajien tienestejä viimeisen kolmen vuoden ajalta sekä Twitchin sisäisiä turvatyökaluja.

Asiasta kirjoittavat esimerkiksi The Verge sekä Video Games Chronicle. Assembly on myös vahvistanut hakkerin jakaman paketin olemassaolon, mutta sen sisällön todenmukaisuus ei tällä erää ole selvillä. Jotkut striimaajat ovat kuitenkin vahvistaneet, että heidän tienaamansa summat löytyvät paketista sentilleen oikeina.

Twitch ei ole kommentoinut vielä väitettyä tietomurtoa. Myös sivuston omistava Amazon on pysynyt hiljaa. Kaikesta huolimatta Twitch-käyttäjien kannattaa nyt varmuuden vuoksi vaihtaa salasanansa sekä ottaa käyttöön kaksivaiheinen tunnistus.

Paketista löytyvät hakkerin mukaan aiemmin mainittujen osasten ohella myös Amazon Game Studiosin kehittämä kauppa-alusta, joka on väitetysti suunniteltu Steamin kilpailijaksi. Mukana on myös Twitchin alaisuudessa toimivien CurseForge- IGDB-sivustojen tietoja. Hakkeri väittää paketin olevan vain ensimmäinen osa varastetuista tiedoista, eli lisävuotoja on mahdollisesti vielä tulossa.

Alkuperäisessä viestissään 4chan-keskustelupalstalle hakkeri kertoi vuotaneensa tiedot "luodakseen lisää häiriötä ja kilpailua striimauskentälle". Hän liitti viestiinsä myös #DoBetterTwitch-hashtagin, jolla alustan käyttäjät ovat kannustaneet Twitchiä parantamaan alustansa turvallisuutta ja puuttumaan vähemmistökäyttäjiin kohdistuviin vihahyökkäyksiin.

Siirry aiheisiin

Lisää aiheesta Lifestyle


Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutiset@assembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop