Backdrop
e3 kansikuva

Kuva: E3

GamingLifestyleE3

Jaa

Vuoden 2022 E3-messut on peruttu kokonaan

Tatu Partanen -
tt_partanen
-
perjantaina 1. huhtikuuta 2022

Vuoden suurimpiin pelitapahtumiin kuuluva E3 oli määrä järjestää ilman yleisöä, mutta nyt järjestäjän mukaan koko messut on päätetty perua.

Mainos
Mainos

Yhdysvalloissa järjestettävät E3-messut kuuluvat joka vuonna pelimaailman suurimpiin tapahtumiin, mutta koronapandemian johdosta tapahtuma peruttiin ensi kertaa vuonna 2020. Viime vuonna E3 palasi digitaalisena ja tälle vuodelle suunnitelma oli lopulta sama, mutta toisin kävi.

Tapahtumajärjestäjä ESA ilmoitti myöhään eilisiltana Suomen aikaa, että myös digitaalinen E3 on tämän vuoden osalta peruttu. Järjestäjän IGN:lle lähettämän tiedotteen mukaan paluuta suunnitellaan sen sijaan vuodelle 2023. Järjestäjän mukaan ensi vuoden suunnitelmiin kuuluu myös "täysin uusi formaatti ja interaktiivinen tapahtumakokemus".

– Omistamme kaiken energiamme ja resurssimme tuodaksemme uudistetun fyysisen ja digitaalisen E3-kokemuksen ensi vuoden kesällä, tiedotteessa sanotaan.

Peruminen on E3:n kannalta harmillinen takaisku, sillä tapahtuman relevanssi on varsinkin koronapandemian mittaan laskenut. Monet pelistudiot ja -julkaisijat ovat aloittaneet tai panostaneet aiempaa enemmän digitaalisten julkistustilaisuuksien järjestämiseen, joten E3:n kaltaisten suurtapahtumien rooli on väistämättä supistunut.

E3:n suunniteltuun ajankohtaan kesäkuussa saattaa silti osua lukuisia pelialan julkistuksia. The Game Awards -palkintogaalaa tuottava ja juontava Geoff Keighley vahvisti tänään, että Summer Game Fest -tapahtuma järjestetään kesäkuussa. SGF eroaa E3:sta formaatiltaan, mutta tapahtuma luotiin alunperinkin täyttämään E3:n perumisen vuonna 2020 luomaa tyhjiötä.

Siirry aiheisiin
Tietoa meistäOta yhteyttäMediakorttiKäyttöehdotTietosuojalausuntoEvästeet

Vastaava päätoimittaja

Lassi Nummi

Uutisvinkit

uutisetassembly.org
AssemblyTelia
Footer Backdrop