Backdrop
  • ASSEMBLY 30v-juhlatapahtuman ohjelma on julkaistu
ActivitiesCasual GamingEsportsExpo

Jaa

ASSEMBLY 30v-juhlatapahtuman ohjelma on julkaistu

keskiviikkona 22. kesäkuuta 2022

Assembly Summer 2022

Summer -tapahtuma on 30-vuotisjuhla, jossa pääpaino on esportsin lisäksi tapahtuman juurilla demoskenessä. Juhlatapahtuman pääsisältö on nyt julkaistu. Joitain ohjelmalisäyksiä on vielä tulossa, täydennämme sivujamme kesän aikana.

ASSEMBLY Summerit nähtiin viimeksi vuonna 2019 ja paikan päälle saapui kymmeniä tuhansia digitaalisesti valveutuneita kävijöitä. Kolmen vuoden odotuksen jälkeen valtaamme jälleen Helsingin Messukeskuksen tuhansien ledivalojen loisteella, kun Suomen suurimmat pelaamiseen ja digitaaliseen kulttuuriin keskittyvät partyt käynnistyvät. Olemme vihdoinkin saaneet osaltamme koottua ohjelman miltein kokonaisuudessaan sivuillemme. Ohjelmalisäykset ja pienet muutokset ovat mahdollisia.

Tule mukaan juhlistamaan Assemblyn 30-vuotiasta historiaa. Meillä on ollut ikävä teitä ja LAN-tunnelmaa, pelailuja sekä isosti näytettäviä demokompoja. Osallistu juhlavuoden tunnelmointiin jättämällä sosiaalisessa mediassa (Instagram, Twitter ja Facebook) paras muistosi Assemblyista hashtagilla #asmparty30. Palkitsemme kolme parasta muistoa kävijälipuilla sekä Displate-metallipostereilla. Kävijälipun voittaneille ilmoitamme 22.7. mennessä.

Nelipäiväisen tapahtuman aikana pääset tutustumaan pelaamiseen ja digitaaliseen kulttuuriin keskittyvään runsaaseen ohjelmaan. Alle olemme koostaneet nostoja tulevasta ohjelmasta. Lisätietoa on tulossa kesän aikana ja sen löydät tuttuun tapaan ohjelma-osiosta.


ESPORTS & GAMING

Esports-ohjelmaa takaavat kaksi pelaamiseen keskittyvää ohjelmalavaa. Tarjolla on ammattilaistason turnauksia, joista isoimpana on Counter-Strike: Global Offensive Pro-turnaus, johon 15 000 € palkintopotista saapuvat ottelemaan kutsuvieraina Suomen parhaat joukkueet ENCE Academy, HAVU Gaming, KOVA Esports ja Team Temp. Paikalle saapuu myös neljä online-karsinnat voittanutta joukkuetta. Neljännet ja viimeiset karsinnat käydään 4.7.2022 klo 18. Lisätietoa karsinnoista ja niiden voittajista löydät Esportalin Assembly-hubista.

BYOC-TURNAUKSISSA PALKINTOINA VERKKOKAUPPA.COM LAHJAKORTTEJA

Paikan päällä luvassa on tarjolla useita avoimia turnauksia, joista osaan voi osallistua omalta konepaikalta. BYOC-turnaukset mahdollistaa tänä vuonna Verkkokauppa.com, ja BYOC-turnausten voittajille on luvassa Verkkokauppa.comin lahjakortteja sekä myös mainetta ja kunniaa.

Avoimia BYOC-turnauksia järjestetään ainakin seuraavissa peleissä:
Counter-Strike: Global Offensive, Overwatch, Valorant, PUBG ja Rocket League.

Palkintolahjakorttien arvot ovat:

  • Sijat 125€
  • Sijat 75€
  • Sijat 50€

Tarkemmat palkinnot ja turnausmuodot kerrotaan heinäkuussa.

ASSYMYLLYN ILMOITTAUTUMISET AUKI

Nautitko taktisesta game padin rämppäämisestä ja siisteistä comboista taistelupeleissä? Suuren suosion saaneen Assymyllyn taistelupelikehässä pääset näkemään, kokemaan ja osallistumaan myllytykseen Guilty Gear: Strive, Street Fighter V: CE, Tekken 7, The King of Fighters XV ja Super Smash Bros. Ultimate -peleissä.

Jokaisessa Assymyllyn pelissä palkintopottina on huikeat 1000 €! Tule mukaan myllyttämään, rekisteröityminen on avoinna. Lue lisää Assymyllyn ohjelma-osiosta.

Tarvitset kävijälipun tai konepaikkalipun (BYOC-turnauksissa) osallistuaksesi.
Assymyllyn ottelijat saavat alennuksen kävijälipusta, ja pelisetuppien tarjoajille luvassa on ilmainen sisäänpääsy.

PELILAVAN LISÄOHJELMAA

Pelilavalla nähdään myös KOR-FIN Esports Festival 2022 PUBG-ottelu, jossa korealaiset ja suomalaiset ottelevat siitä, kumpi maa on parempi PUBG:ssa. Tule mukaan näyttämään taitosi tai kannustamaan suosikkisi voittoon, kun ottelu tuotetaan ja lähetetään Assemblyilta. Lisätietoa löydät täältä.

Luvassa on Gigantin ja Pelaajatcomin järjestämä Gigantti Valorant Cup, jossa 4000€ palkintopotista pääsevät ottelemaan heinäkuun alussa järjestettävien karsintojen voittajat. Lisätietoa Gigantti Valorant Cupista löydät täältä.

RETRO GAMING

Miten olisi nostalginen visiitti retropelien maailmaan? Paikan päältä löydät pelihalli Sugoin rakastettuja arcade-pelikoneita, joita pääset kävijänä pelaamaan niin paljon kuin haluat. Skrollin ja Retro Rewindin pisteellä Creative Zonessa voit pelata joitain vanhoja klassikkopelejä myös verkossa! Nostalgisen tunnelman kattoon nostattaa tapahtumassa nähtävä I love 8-bit -näyttely, joka tarjoaa sinulle käyttökokemuksen 80-luvun rakastetuimpien tietokoneiden pariin. Luvassa on myös muuta pelaamiseen ja pelikulttuuriin liittyvää sisältöä, jota julkaisemme ja täydennämme ohjelma-osioon vielä heinäkuun aikana. Moderneista pelikonsoleista nauttivalle tarjolla on Nintendon piste, jossa pystyt pelailemaan yksin tai yhdessä kavereiden kanssa hittikonsoli Switchillä.


KOMPOT, DIGITAALINEN TAIDE JA KULTTUURI

DEMOKOMPOT

Assemblyt ovat historiallisesti demopartyt, joihin saavutaan vuosittain esittelemään ja ihailemaan tietokoneilla luotuja taideteoksia pelisisällön lisäksi. Tänäkin päivänä tapahtuman keskiössä on digitaalinen taide ja demokompot, joita löytyy ohjelmoinnin lisäksi myös useissa audiovisuaalisissa kategorioissa. Summereilla tarjolla kompoina ovat Demo, Widescreen, 4k- ja 1k-introt, Oldskool Demo (8-bit & 16-bit, 32-bit & 64-bit), Real Wild, Game Development, Short Film, Tracked Music, Listening Music, Dance Music, Fast Music, Freestyle Graphics, Fast Graphics, Photo, In-Game Photo ja In-Game Short Film. Lisäksi mukana Shader Showdown ja Scene Loungessa Tuplain sekä Cables – Demo workshop -kompo. Kompojen säännöt löytyvät julkaistuina ohjelma-osiossa.

ASSEMBLY 30 YEARS AWARDS

Osana juhlavuoden ohjelmistoa nähdään Assembly 30 Years Awards, jossa palkitaan yleisön suosikkiteoksia Assemblyjen historian ajalta, sekä muistellaan menneitä kävijöiden ja tapahtuman järjestäjien muistelmien parissa. Yleisöäänestys avautuu 9.7., jolloin sinäkin pääset valitsemaan lempparidemosi! Assembly 30 Years Awardsin yhteydessä muistelmia tarjoaa Assembly Memories -ohjelmanumero. Löydät äänestyskategoriat ja lisätietoa ohjelma-osiosta.

CREATIVE ZONE & SCENE LOUNGE

Kiinnostaako ohjelmointi, digitaalinen taide ja tietotekniikka? Creative Zonelta löydät Assemblyjen luovan toiminnan keskuksen, jossa pääset tutustumaan koodaamiseen ja ohjelmointiin, pelinkehitykseen ja elektroniikkaan sekä teknologiaan yleisesti. Scene Lounge tarjoaa olohuoneen, jonne mediataiteesta kiinnostuneet voivat tulla tutustumaan demoihin ja toisiin harrastajiin. Loungessa on tarjolla myös omia kilpailuja ja lähestyttäviä kompoja. Arttechin seminaareissa kuulet luentoja liittyen polttaviin teknologisiin aiheisiin ja sisältöihin. Creative Zonessa mukana on Hacklab, joka tutustuttaa kävijät ihmeellisiin koneisiin ja laitteisiin: mm. Tsernobyl-ydinreaktorisimulaattoriin ja 3D-tulostimiin. Paikan päällä on myös Skrolli ja pelilehti Retro Rewind, joiden osastolla voit kokeilla tuttuja ja erikoisempia kotimikroja sekä pelata moninpelejä kavereiden kanssa. Löydät Creative Zonelta myös workshopeja muun muuassa pelinkehityksen parissa. Creative Zonen pääyhteistyökumppaneina toimivat HypeHype, Small Giant Games ja kumppaneina Fingersoft, Remedy, Housemarque, Druid, Supercell, Unity Technologies ja UpCloud.

COSPLAY

Cosplayn ilmoittautuminen sulkeutuu 3.7. Kilpailussa on tarjolla sekä yksilö- että ryhmäkategoria, ja kategorian parhaalle on luvassa 500 € arvoinen palkinto. Vielä on aikaa ilmoittautua mukaan! Cosplay-kilpailu nähdään lauantaina Assemblyn päälavalta.


AKTIVITEETIT, EXPO-ALUE JA OLESKELU

Expo-alueelta löydät lisää turnauksia, aktiviteetteja, arvontoja sekä huikeita Assytarjouksia, joita tapahtumassa tarjoavat mm. kumppanimme Jimms’ sekä Gigantti. Jimms’in Assembly-tarjouksia ja lootbokseja julkaistaan kesän aikana assembly.org/jimms -sivulle. Etenkin päiväkävijänä nautit varmasti lukuisista kumppanien pisteistä, joilta löydät koko viikonlopun ajan aamusta iltaan aktiviteettia. Tule tapaamaan lempparistriimaajiasi, Suomen kovimpia ja parhaimpia peliorganisaation toimijoita, pelaamaan arcade-pelejä sekä viettämään aikaa samanhenkisten ihmisten seurasta.

STREAMCORNER

Streamcorner by IS tuo jälleen kerran paikan päälle kotimaan parhaimpia striimaajia. Striimaajien haku avautuu piakoin.

ASSEMBLY FRIENDS

Assembly Friends-osastoilla lisäohjelmaa tarjoavat Suomen kovimmat pelialan järjestöt ja toimijat, kuten Pelaajat.com, KOVA Esports, HAVU Gaming, Female Gaming Finland, Enhanced Esports ja Social Gaming. Tarjolla on paljon keskusteluja, vaikuttajia, striimejä, kilpailuja, aktiviteettia sekä runsaasti peliohjelmaa. Tapahtumassa on aiempina vuosina nähty aarteenmetsästystä, bongailua, bingoa, pelailutuksia, striimejä, kutkuttavia puheenaiheita ja pelihaasteita.

Lisäksi expo-alueelta löydät useiden eri IT-alan toimijoiden pisteitä, joissa voit tutustua tietotekniikan kiinnostaviin villityksiin ja ilmiöihin. Lisää julkistuksia heinäkuulle on vielä luvassa myös expo-alueen ja aktiviteettien suhteen. Tiedot päivitetään Assembly Friendsin ohjelmasivulle.

RENTOUTUMINEN JA OLESKELU

Sisätilojen pisteiltä löydät rentoutumiseen varattuja alueita ja lisäksi tämän vuoden juhlatapahtumassa tarjolla on myös ulkoalue, jonne kävijät voivat tulla rentoutumaan ja herkuttelemaan pelisessioiden välissä. Ulkoalueelta löydät useita ruokarekkoja, kuten Dah Koban kuplateet, Happy Wafflesin näyttävät,  gluteenittomat kuplavohvelit, Crusty Pizzan suussasulavat pizzaslicet sekä Mr. Deliciousin herkulliset kebabit ja falafelit. Lue lisää tarjolla olevista ruokatarjoajista täältä.


Lisätietoa tulossa vielä heinäkuun aikana. Friends -toimijoiden ohjelma varmistuu vasta lähempänä tapahtumaa, mutta takaamme että pidämme teidät aktivoituna koko Summer 2022 -tapahtuman ajan. Sydämellisesti tervetuloa ja nähdään Assyilla. 😉

Osta lippusi Tiketistä. Valitsemalla toimitustavaksi Kivran säästyt toimituskuluilta ja saat lisäetuja tapahtuman ajaksi.


Assembly
Footer Backdrop