Backdrop
  • Kutsujoukkueet julki Assembly Summer 2022 CS:GO-turnaukseen
Esports

Jaa

Kutsujoukkueet julki Assembly Summer 2022 CS:GO-turnaukseen

perjantaina 3. kesäkuuta 2022

Assembly Summer 2022

Neljä kotimaista huippujoukkuetta nähdään kisaamassa 15 000 euron palkintopotista 4.-6.8.2022 Assemblyilla Helsingin Messukeskuksessa.

Assembly Summer 2022 -tapahtumassa LAN-turnaukset tekevät paluun Suomen CS:GO-kentälle, kun yleisö pääsee nauttimaan huipputason kotimaisesta Counter-Strikestä, jonka tarjoaa AGON by AOC ja Logitech G. Summer-tapahtuman perinteinen Pro CS -turnaus tarjoaa tällä kertaa kahdeksalle joukkueelle lavan yleisön eteen ottelemaan osuudestaan 15 000 euron rahapalkinnoista. Neljä joukkueista on suoria kutsuja, ja loput neljä selvitetään online-karsintojen kautta Esportal-alustalla. Kutsut on nyt lähetetty ja vahvistettu, joten on aika paljastaa mitkä organisaatiot nousevat Assemblyn lavalle elokuun 4.-6 päivä Helsingissä!

Kutsut

  • ENCE
  • HAVU
  • KOVA
  • Temp

Julkaisemme tässä vaiheessa vasta kutsutut organisaatiot tai joukkueet. Kokoonpanot julkaistaan myöhemmin.

ENCE

Kotimainen kilpapeliorganisaatio ENCE ilmoitti vuoden alussa perustavansa akatemiajoukkueen, ja projektia vetämään lähti Eemeli “Woomera” Ikonen. Sen jälkeen akatemiaan on kiinnitetty päävalmentaja George “Whitey” White, mutta pelaajista ollaan vielä oltu hissun kissun. Assembly Summer 2022 -tapahtumassa odotus on ohi, kun ENCE marssittaa esiin uuden sukupolven joukkueensa ja tekee ensiesiintymisensä turnausareenoilla! Viimeksi ENCE nähtiin pelaamassa Assyillä talvella 2019, jolloin he peittosivat finaalissa HAVUn.

HAVU

Viimeinen vuosi on ollut HAVUlle hankalaa aikaa. Maaliskuun 2021 HLTV-tilastojen huippusija 14 on sulanut pikkuhiljaa tämän hetken sijaan 89. HAVU on kuitenkin pystynyt ennenkin kampeamaan itsensä takaisin pinnalle, ja luottamus joukkueen pelaajiin ei ole horjunut, vaan viimeisin kokoonpanomuutos koski valmentajaa. Organisaationa HAVU tekee hyvää työtä kotimaisen e-urheilun hyväksi ja pitää vahvasti kiinni tyylistään. Paperilla joukkue pystyvä ja Suomen ehdotonta huippua, vaikka kokonaan suomalaisen ykkösjoukkueen manttelin onkin nyt tänä vuonna vienyt KOVA.

KOVA

Nyt voidaan sanoa “kova, kovempi, KOVA”. Jyväskyläläinen KOVA Esports on noussut parhaaksi suomalaiseksi CS:GO-joukkueeksi vuonna 2022. Palkintokaappiin on kerätty pokaalit kolmesta kotimaisesta huipputurnauksesta, kun KOVA on juhlinut mestaruuttaan kahdessa ensimmäisessä Elisa Open Suomi -kaudessa ja Pelaajat.com Seriesin kevätturnauksessa vastassaan koko Suomen muu parhaimmisto. Mikäli joukkue pystyy pitämään kuntonsa myös LAN-tapahtumassa, voidaan se levollisin mielin asettaa ennakkosuosikiksi Assembly Summer 2022 CS:GO -turnauksessa.

Temp

Kutsujen ainoa joukkue ilman organisaatiota on Team Temp, jota luotsaa eteenpäin valmentaja Slaava “Twista” Räsänen. Palvelimella joukkueessa työtä tekee Suomen tunnetuin CS:GO-pelaaja Aleksi “allu” Jalli, sekä Lasse “ZOREE” Uronen, Tony “arvid” Niemelä, Olli “oopee” Piispanen ja Jere “Jerppa” Määttä. Temp on jo osoittanut voimansa kotimaan kilpakentillä, mutta katse kokoonpanolla on varmasti kansainvälisissä kilpailuissa. Assemblyillä Temp tekee LAN-debyyttinsä ja näemme, kuinka pitkälle veteraanien kokemus lavalla joukkueen vie — kenties vihdoin jonkin sopivan organisaation talliin.

Karsitut joukkueet

  • Team Bob
  • Cocolovers
  • Conquer Gaming

Kolme neljästä karsinnasta on nyt pelattu, kun kolmas karsinta päättyi tällä viikolla 31. Maaliskuuta. Ensimmäinen karsinta oteltiin Assembly Winter 2022 -tapahtumassa, jossa finaali käytiin tapahtuman päälavalla. Muut karsinnat pelataan verkossa.

Viimeinen karsinta

Assembly Summer 2022 CS:GO -turnaukseen on vielä yksi paikka avoinna. Sen lunastaa viimeisen karsinnan voittaja 4.-5. Heinäkuuta. Viimeinen karsinta poikkeaa muista online-karsinnoista, sillä se on avoinna kaikille eurooppalaisille pelaajille.

Ilmoittaudu viimeiseen karsintaan Esportalissa.

Liput

Turnausta pääsee seuraamaan paikan päälle ostamalla kävijälipun tai konepaikkalipun tapahtumaan. Lippujen hinnat ja lipputyypit löytyvät Osta liput -sivulta.


Assembly
Footer Backdrop