Backdrop
  • Mikä on ASSEMBLY?
EventsASMS22

Jaa

Mikä on ASSEMBLY?

perjantaina 1. heinäkuuta 2022

ASSEMBLY on digitaaliseen kulttuurin ja -taiteeseen keskittyvä festivaali.

Mainos
Mainos
Mainos
Mainos

Ensimmäiset Assemblyt järjestettiin pääkaupunkiseudulla vuonna 1992, ja tapahtuma on vuosikymmenten saatossa laajentunut tietokonetapahtumasta ja laneista monipuoliseksi digitaalisen kulttuurin ja -taiteen festivaaliksi, johon useat tuhannet ihmiset saapuvat ihastumaan erilaisista grafiikka-, ääni- ja koodauskilpailuista, peliturnauksista, hauskoista aktiviteeteista, ammattilais- ja harrastelijatason peliturnauksista ja ennen kaikkea yhdessäolosta muiden digitaalisesta kulttuurista kiinnostuneiden kanssa.

Tapahtumalla on vakaa asema vuosittaisena tietokoneharrastajien kokoontumisena, johon kaikenikäiset koodarit, digitaalisesta taiteesta kiinnostuneet ja pelaajat saapuvat tapaamaan tuttaviaan, nauttimaan esityksistä ja peleistä sekä laajasta ohjelmakattauksesta. Pelaajien keskuudessa tapahtuma on hyvin suosittu etenkin nuorten parissa, ja pelimaailmassa viihtyvät tietävät varmasti jonkun, joka on tulossa Assyille.

Elokuun tapahtumassa nähdään ammattilais- ja harrastelijatason esports-turnauksia mm. PUBG:issa, Overwatchissa, Rocket Leaguessa, Valorantissa ja Counter-Strikessa. Isoimpana ammattilaistason otteluna tapahtumassa nähdään Esportalin kanssa järjestettävä CS:GO Pro-turnaus, jossa jaossa on 15 000 € palkintopotti.

Paikan päältä löydät Pelihalli Sugoin rakastettuja laitteita sekä nostalgiaa hehkuvan I Love 8-Bit -näyttelyn, jossa pääset tutustumaan kasarin rakastetuimpiin klassikoihin. Lisäksi mukana Nintendo, joka pelailuttaa kävijöitä Switchillä! Taistelupeleille suunnatussa Assymyllyn kehässä otellaan useiden eri konsolipelien parissa, ilmoittautumiset ovat nyt avoinna osoitteessa https://www.start.gg/tournament/assymylly-2022/details.

Tarjolla on lukuisia digitaalisen taiteen kilpailuja, seminaareja, teknologisia villityksiä ja ajankohtaisimpia digitaalisia toimijoita, jotka tuovat tapahtumaan lisäohjelmaa ja tarjoavat kävijöille erilaisia kilpailuja ja pelailutuksia. Streamcorner by IS tuo paikan päälle Suomen suosituimpia striimaajia, joita voit tulla moikkaamaan striimauspisteille. Unohtamatta kuumimpien peliyhteisöjen toimijoita: Assemblyille saapuu myös suomen suurin e-urheilumedia Pelaajat.com, jonka löydät Gigantin pisteeltä. Assembly Friendsien alueelta löydät mm. Enhanced Esportsin, Female Gaming Finlandin, KOVA Esportsin ja HAVU Gamingin pisteet, joissa kaikissa tarjotaan omaa ohjelmaansa. Peligearia voit upgradeta Gigantin pisteen lisäksi myös Jimm’sin pisteellä, äläkä missään nimessä unohda Jimm’sin huikeita Assembly-tarjouksia, joita julkaistaan tulevan kesän aikana osoitteessa assembly.org/jimms.

Merkittävänä osana tapahtumaa on lanittaminen, ja Messukeskuksen hallin täyttää tänäkin kesänä LAN-alue, jonka tuhansien tietokoneiden LED-valojen loisteessa syntyy mahtava partytunnelma kavereiden kanssa pelaamiseen. Lisäksi luvassa on seminaareja, työpajoja sekä hassuja aktiviteetteja. Isona ohjelmanumerona on perinteisesti myös cosplay-kilpailu, jossa kilpaillaan hahmoiksi pukeutumisesta. Kilpailun aikana lavalla nähdään upeita asuja, joiden kokoonpanoon ja yksityiskohtiin on panostettu, unohtamatta kilpailijoiden valloittavia lavaesiintymisiä.

Expo-alueen näytteilleasettajien alueelle on mahdutettu vielä lisää puuhaa, kuten konsolipelejä, joita voi pelata kaverin kanssa, haasteita, bingoa ja useita erilaisia kilpailuja arvonnoista onnenpyöriin. Tapahtumassa on oleellisesti myös ravintoloita ja kumppanien expo-myymälöitä, joista voi löytää ruokaa ja niin nuorelle kuin itselleen huikeilla messutarjouksilla varustettuja uusimpia tietoteknisiä laitteita. Runsaan ohjelman lisäksi tapahtumassa nähdään myös kävijöille suunnattu ulkoalue, jossa voi oleskella rennosti ja nauttia päivänvalosta lanittamisen välissä sekä nauttia ruokakojujen tarjonnasta.

Siirry aiheisiin

Assembly
Footer Backdrop